Hoppa till huvudinnehåll

Lejonens match mot Tjeckien flyttas från Finland till Ryssland – alla EHT-matcher på samma ort också i december

Jukka Jalonen pratar med domaren.
Rysslands EHT-turnering följande utmaning för Leijonen. Jukka Jalonen pratar med domaren. Bild: Matti Raivio/All Over Press Jukka Jalonen,Finlands herrlandslag i ishockey

Ishockeylejonens följande EHT-match flyttas från Finland till EHT-turneringens huvudort Moskva. Det var meningen att Finland skulle spela mot Tjeckien i Finland som första match i den ryska EHT-turneringen i december. Pandemiläget ändrar ändå på turneringsupplägget, och nu spelas samtliga matcher i Moskva.

Den planerade matchen mellan Finland och Tjeckien som ursprungligen skulle spelas i Finland spelas nu i stället i Moskva den 17:e december.

Pandemisituationen har lett till att EHT-arrangörerna tvingats frångå praxisen där endast värdlandets öppningsmatch spelas på turneringens huvudort. Den ryska EHT-turneringen följer därmed samma mönster som sågs redan i Finlands EHT-turnering tidigare i höst.

Normalt har de deltagande länderna med matchutbytet fått en extra hemmamatch per säsong vid sidan av hemmaturneringen. Nu under pandemin säkras de deltagande lagens hälsa med så omfattande arrangemang att turneringarna spelas i sin helhet på en ort.

Strikta säkerhetsprotokoll också i Moskva

EHT-turneringen i Moskva spelas med samma säkerhetsprotokoll som användes i Helsingfors. Det betyder att lagen anländer med charterflyg, genomgår coronatester, rör sig på turneringsorten endast med turneringsfordon, och håller sig utan utomstående kontakter i en bubbla bestående enbart av ishallen och hotellet.

Finlands lag till EHT-turneringen i Moskva presenteras den 7:e december.


Källa: Ishockeyförbundet