Hoppa till huvudinnehåll

Mästarna värvar Honkas skyttedrottning: ”Jag är supertaggad att komma med i Åland Unitedfamiljen”

Dana Leskinen håller i en boll i handen.
Dana Leskinen kommer att spela för Åland United nästa säsong. Dana Leskinen håller i en boll i handen. Bild: Kimmo Hiltunen / Yle fotboll,fotbollsspelare,Nationella ligan,Finlands damlandslag i fotboll,2020 Kansallinen Liiga,FC Honka

Åland United har gjort klart med sitt andra nyförvärv till nästa säsong. Det är anfallaren Dana Leskinen som flyttar till klubben med ett kontrakt på 1+1 år. Jag förväntar mig många hårda matcher och utmaningar, säger Leskinen i ett pressmeddelande.

För en dryg vecka sedan presenterade mästarklubben Åland United mittbacken Sanni Ojanen som sitt första nyförvärv till nästa säsong. I dag blev nästa spelare klar. Det är anfallaren Dana Leskinen som flyttar till ÅU från FC Honka.

– Jag är supertaggad att komma med i Åland Unitedfamiljen. Jag tror starkt på att jag kommer att kunna växa som både person och spelare på Åland och att jag kommer att få nya fantastiska minnen, säger Leskinen i ett pressmeddelande.

19-åringen var Honkas främsta målskytt med sju fullträffar under den gångna säsongen där Esbolaget slutade på femte plats.

Leskinen har U17- och U19-landskamper på sin meritlista, och har tidigare också spelat för Hoffenheim i Tyskland. Nu har hon tecknat ett kontrakt på 1+1 år med Åland United.

– Jag förväntar mig många hårda matcher och utmaningar under nästa säsong som vi ska tackla tillsammans med laget, säger hon.

Åland United har nu kontrakt med åtta spelare inför säsongen 2021.

Läs också