Hoppa till huvudinnehåll

Nico Rönnberg bryter kontraktet med franska ligaklubben: "Vi har valt att prioritera den mänskliga aspekten framför det sportsliga"

Ivrys Nico Rönnberg i den franska ligamatchen mot Saint-Raphaël.
Nico Rönnberg lämnar Ivry i den franska ligan. Ivrys Nico Rönnberg i den franska ligamatchen mot Saint-Raphaël. Bild: imago images/PanoramiC/ All Over Press Nico Rönnberg

Nico Rönnberg tillhör inte längre US Ivry i den franska ligan. Enligt klubben har vardagen varit svår för Rönnberg i Paris då familjen varit kvar i Finland, och därför bryter man kontraktet i samförstånd.

Nico Rönnberg har skördat stora framgångar med Cocks men efter förra säsongen inledde han ett nytt kapitel i sitt handbollsliv. Rönnberg skrev ett kontrakt med den franska ligaklubben US Ivry.

Hösten har ändå varit motig för Rönnberg i Paris då han dragits med en magmuskelskada. Samtidigt har vardagen också varit svår på grund av coronapandemin och att familjen varit kvar i Finland.

Därför väljer nu Rönnberg och klubben att gå skilda vägar, skriver US Ivry på sin webbplats.

– Situationen i Frankrike och avsaknaden av familjen påverkade beslutet. Vi har med alla medel försökt underlätta Nicos anpassning men vi har valt att prioritera den mänskliga aspekten framför det sportsliga, skriver klubben.

Rönnberg hann spela två matcher i den franska ligan. Den sista blev förlusten mot Chartres i fredags där han gjorde två mål.

– Vi önskar Nico och hans familj all lycka, skriver klubben.

Läs mer här om varför Nico Rönnberg valde att lämna Ivry och flytta hem igen.

Läs också