Hoppa till huvudinnehåll

Stormen Liisa sysselsatte räddningsverket och orsakade farosituation på Cygnaeus skola - se video på stormen från Bengtskär!

Egentliga Finlands räddningsverk har haft tiotals uppdrag på grund av den kraftiga blåsten. En takplåt flög ner på skolgården vid Cygnaeus skola och orsakade en farosituation.

Uppdragen i Egentliga Finland har främst handlat om omkullfallna träd och elavbrott. Inga personskador har förekommit i samband med stormen Liisa som drar över landet.

Men under eftermiddagen uppstod en farosituation på skolgården vid Cygnaeus skola i Åbo.

En 2 kvadratmeter stor takplåt flög ner från taket på skolan strax efter klockan 14 på torsdag eftermiddag. Rektor Nicke Wulff stod i lärarrummet då han hörde den kraftiga smällen då plåten träffade marken.

En takplåt flög ner och flera takplåtar hängde löst på taket.

- Det var en kraftig smäll. Som tur var ingen just där, men det kunde absolut ha gått värre. Vi får tacka de högre makterna för att den ramlade ner där den gjorde och inte seglade iväg någonstans.

Cygnaeus skola i Åbo.
Arkivbild på Cygnaeus skola i Åbo. Cygnaeus skola i Åbo. Bild: Yle/Lotta Sundström cygnaeus skola i åbo

Inga personer kom till skada på skolgården

Enligt Wulff var det ett tjugotal elever på plats på skolgården då plåten lossnade från taket.

Reparationsarbetet inleddes strax efter och nu är skadan reparerad. Det finns ingen risk för ytterligare skador eller mer fara, konstaterar Wulff.

Under fredagen kommer nya plåtar att göras på taket och det resterande reparationsarbetet kommer inte att påverka skolans verksamhet under fredagen.

- Det kommer inte att synas eller märkas. Alla kan komma trygga och säkra till skolan.

Läs också