Hoppa till huvudinnehåll

Personal som undervisar äldre skolelever i Raseborg tar i bruk munskydd - eleverna ska få öva sig på att använda munskydd

Närbild på en person (kvinna) som använder ett vitt munskydd som täcker både mun och näsa.
Tillsvidare gäller inte munskyddsrekommendationen skolungdomar i Raseborg som är yngre än 15 år, men allt fler lärare och övrig skolpersonal ska nu använda munskydd på jobbet. Närbild på en person (kvinna) som använder ett vitt munskydd som täcker både mun och näsa. Bild: Retu Liikanen / Yle

Lärare och övrig personal som jobbar med elever i årskurserna 7-9 i skolorna i Raseborg kommer från och med måndag (23.11) att använda munskydd.

Beredskapsgruppen inom Raseborg beslöt på fredagen (20.11) att personalen ska använda munskydd. Däremot avvaktar man ännu med att rekommendera munskydd för eleverna som går i de övre klasserna inom den grundläggande utbildningen, det så kallade högstadiet.

- Vi reagerar genast och ändrar på munskyddsrekommendationerna om det blir annorlunda, säger bildningschef Tina Nordman.

I gymnasierna i Raseborg har både personal och studerande använt munskydd sedan oktober.

Tina Nordman säger att den övningsdag där gymnasiernas studerande gick med munskydd hela skoldagen var så lyckad att man inom kort kommer att hålla en motsvarande övningsdag för skoleleverna i årskurserna 7-9.

Yle Västnyland var på plats när gymnasisterna vid Karis-Billnäs gymnasium övade på att använda munskydd under skoldagen. Du kan lyssna på intervjun här.