Hoppa till huvudinnehåll

Pukki nätade från straffpunkten och förde Norwich upp i tabelltopp – Hradecky såsade in bollen i eget mål: ”I dag är det jag som är idioten”

Lukas Hradecky tappar in en boll i mål.
Lukas Hradecky hade en mindre lyckad dag på jobbet på lördagen. Lukas Hradecky tappar in en boll i mål. Bild: Sven Simon/ All Over Press fotboll,Lukáš Hrádecký

Det blev en tudelad kväll för de finländska landslagsstjärnorna ute i Europa. Teemu Pukki hoppade in och avgjorde Norwichs match mot Middlesbrough från elva meter – medan Lukas Hradecky stod för en jättetavla mot Bielefeld.

En klinisk touch – och matchen var avgjord.

Förvisso kom fullträffen från straffpunkten, men Teemu Pukki visade att han fortfarande har krut i fötterna då hans Norwich gästade Middlesbrough i Championship på lördagen.

Pukki, som redan hunnit spela i två landslagsmatcher den senaste veckan, fick inleda dusten från bänken. Han hoppade in i pausen och med knappt 20 minuter kvar av matchen fick han äran att förvalta en straff för gästerna.

Den pangade han in – och målet räckte till för en uddamålsseger på bortaplan. Tack vare segern steg Norwich upp till etta i Championship med en poängs marginal ner till Bournemouth.

Osannolikt nog var 1–0-segern den femte på raken med exakt de siffrorna mot ”Boro” för Norwichs del.

Nicholas Hämäläinen och Marcus Forss fick också hoppa in för QPR respektive Brentford, men noterades inte för mål. Båda lagen fick nöja sig med kryss under lördagens omgång – QPR hemma mot Watford och Brentford borta mot Wycombe.

Hradecky gjorde bort sig totalt – men Leverkusen vann ändå

Bayer Leverkusen gästade i sin tur Bielefeld i tyska Bundesliga och ledde också med 1–0 i pausen. Men sedan visade Lukas Hradecky varför man ska hålla fokus på bollen då man tänker rensa den.

Målvakten skulle skjuta iväg bollen – men fick en total felträff på spelredskapet som studsade in i målet bakom honom.

Se målet på Viaplays sidor här.

Hoppa över Twitterpostning

– I dag är det jag som är idioten. Jag vet inte vad som hände, säger Hradecky på klubbens Twitter-konto efteråt.

Men Leverkusen fixade ändå tre poäng då Aleksandar Dragovic satte in segermålet i den 88:e minuten.

– Tack ”Drago”. Han räddade mig i dag. Det viktigaste var att vinna, säger Hradecky.

Läs också