Hoppa till huvudinnehåll

Makalöst drama i MLS-slutspelet – målvakt visades ut under straffläggning, utespelare hoppade in och blev hjälte: ”Jag bara gav honom handskarna och bad en bön”

Målvakten Pedro Gallese klappar om lagkamraten Antonio Carlos.
Pedro Gallese blev utvisad under straffläggningen. Målvakten Pedro Gallese klappar om lagkamraten Antonio Carlos. Bild: imago images/Sports Press Photo/ All Over Press fotboll,Pedro Gallese

Rodrigo Schlegel blev osannolik hjälte för Orlando City i slutspelet i MLS. Schlegel räddade en straff mot New York City FC, men till saken hör att han egentligen är back. Tidigare i straffläggningen hade den ordinarie målvakten blivit utvisad och Orlando fick inte sätta in sin reservkeeper.

Ibland tar fotbollsmatcher en vändning som absolut ingen kunde förutspå, och det gällde verkligen i MLS-slutspelet mellan Orlando City och Alexander Rings New York City FC.

Matchen stod 1–1 efter 120 minuter och straffar skulle avgöra. I den femte omgången trodde Orlandos målvakt Pedro Gallese att han blivit hjälte då han räddade Taty Castellanos straff men då tog matchen en ny vändning.

Räddningen underkändes eftersom Gallese hade lämnat linjen för tidigt. Dessutom fick han en varning, och eftersom han redan hade ett gult kort sedan tidigare blev målvakten utvisad.

Orlando ville då plocka in sin reservmålvakt men fick inte, och i stället var man tvungna att sätta en utespelare i målet. Valet föll på backen Rodrigo Schlegel som hade vikarierat som målvakt tidigt i sin karriär men aldrig i en match.

– Jag bara gav honom handskarna och bad en bön. Det var väldigt kaotiskt, säger Orlandos tränare Oscar Pareja på presskonferensen efter matchen.

Räddade Thorarinssons straff

Schlegel klarade inte av att rädda Castellanos straff och New Yorks målvakt tog i sin tur Nanis försök från elva meter.

Efter ytterligare varsitt mål från båda lagen gick straffläggningen in i sudden death. Schlegel knep då islänningen Gudmundur Thorarinssons straff och vild glädje utbröt i Orlando.

– När jag räddade straffen trodde jag att vi hade vunnit, säger Schlegel.

Hoppa över Twitterpostning

Men så var det inte. Orlando hade fortfarande en straff kvar som Benji Michel till slut satte och säkrade platsen i nästa slutspelsomgång.

– Vi behöver lite tid för att samla oss och reflektera över vad som hände. En bättre analys av matchen får vänta. Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare men det är också det fina med fotbollen.

– Nu kan vi skratta åt det som hände, men tro mig det var en galen kväll. Vi är otroligt stolta över att ha besegrat ett av de bästa lagen i ligan, säger Pareja.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också