Hoppa till huvudinnehåll

Strandvall stannar – lagkaptenen skrivit på för minst ett år till i VPS: ”Hade långa diskussioner med tränaren om klubbens framtid”

Sebastian Stradvall skjuter
Sebastian Strandvall. Sebastian Stradvall skjuter Bild: Samppa Toivonen / All Over Press Sebastian Strandvall,fotboll,Vaasan Palloseura

Slutspekulerat. Sebastian Strandvall är inte på väg någonstans. VPS meddelade på söndagen att lagkaptenen skrivit på för 1+1 år till i klubben – efter något som Strandvall själv kallar lätta förhandlingar.

Det första året i ettan gick inte enligt VPS förväntningar, men det hindrar inte Sebastian Strandvall från att stanna i klubben.

På söndagen meddelade ”Vepsu” att Strandvall skrivit på en ettårsförlängning med en option för ytterligare en säsong i Vasa.

– Det känns faktiskt bra. Jag ser fram emot nästa säsong, säger Strandvall i klubbens intervju.

– Jag är väldigt tacksam för att förhandlingarna löpte på så smidigt. Man kan kalla det en ömsesidig respekt. Vi visste redan i ett tidigt skede var vi står, fortsätter han.

Ville bekanta sig med nya tränaren före beslutet

VPS meddelade tidigare att Jukka Karjalainen tar över som tränare istället för Christian Sund. För Strandvall handlar det om en bekant person.

– Men som tränare hade jag ingen erfarenhet av honom. Så innan jag skrev på hade vi långa diskussioner om klubbens framtid, hur han vill att saker och ting ska skötas, vilken min roll är och sådant, berättar Strandvall.

– Jag ville veta så mycket som möjligt om Vepsus framtid. Det handlade ändå om ett väldigt stort beslut för mig, fortsätter han.

Strandvall, 34, medger nämligen att han har fler år som spelare bakom sig än framför sig.

– Men inte är jag på väg att sluta under de närmaste åren, säger han och ler.

Mittfältaren sticker inte heller under stol med att den gångna säsongen var tuff på flera olika sätt. Coronaviruspandemin satte sin prägel på hela säsongen och dessutom haltade VPS spel lite väl ofta.

– Men jag är stolt över hur mycket vi gick framåt under hösten. Känslan var verkligen att alla gav sitt allt, såväl spelare som tränare, säger Strandvall.