Hoppa till huvudinnehåll

Sport har sjunkit som en sten i hockeyligan – nu hämtar seriens minst produktiva offensiv in två namnstarka anfallare: "Vill väcka en del spelare"

Mika Partanen firar sitt mål mot SKA.
Mika Partanen gjorde ett mål när han spelade för Jokerit nyligen. Mika Partanen firar sitt mål mot SKA. Bild: Emil Hansson / All Over Press Mika Partanen

Inte en seger på en månad. Då väljer Sport att fylla på i offensiven med bekanta namn. Vasalaget hoppas att Mika Partanen och Michael Keränen ska få fart på målskyttet.

När snart två månader är spelat av ishockeyligans grundserie parkerar Sport i botten av tabellen. Jumbon är dessutom sämst i serien på att göra mål.

Kan Mika Partanen och Michael Keränen råda bot på problemen? Vasalagets klubbledning hoppas på det.

På måndagen blev det klart att duon förstärker Sport under resten av säsongen. Sportchefen Markus Jämsä är tydlig med att han håller tummarna för att det här ska vända kursen.

– Vi har haft problem i målskyttet och vi tror mycket på att de här två kan hjälpa oss. Vi ökar också konkurrensen om speltid och vill också väcka en del av spelarna, säger Jämsä på klubbens webbplats.

Före detta poängkung

Nyligen värvade Sport in rutinerade Janne Keränen. Han står på 1+1 efter fem matcher för klubben.

I Michael Keränen får Sport in en före detta poängkung i hockeyligan, men hans bästa säsong var 2013–2014. I fjol avslutade han i HIFK, men i höst har han varit utan kontrakt.

Partanen har spelat största delen av sin ligakarriär i HIFK, men förra säsongen höll han till i Jukurit. Den här säsongen har han spelat för Borgå Hunters i Finlandsserien – förutom en match för Jokerit i KHL.

– Keränen och Partanen ger oss större variation i kedjekombinationerna och i spelet i powerplay, säger Jämsä.

Tillgängliga den här veckan

Sport värvar i ett läge där laget har dalat i tabellen och nu ligger sist.

På grund av strikta coronarestriktioner tvingades Sport att inleda säsongen med nio raka bortamatcher. Efter landslagspausen i början av november har Sport fått spela i sin renoverade hemmahall, men laget har inkasserat fyra raka förluster på Kopparön.

Sports senaste seger kom den 24 oktober borta mot Ilves. Kräftgången har lett till att Vasas ligalag är jumbo.

– Det ligger i allas intresse att vi ska lyckas direkt under våra första säsong i nya hallen. Vi hoppas på att två rutinerade ligaspelare ska hjälpa laget att spela mer avslappnat och hitta den röda tråden, säger Sports vd Tomas Kurtén.

Keränen är tillgänglig i torsdagens hemmamatch mot JYP. Partanen ansluter på fredag och kan göra sin debut på lördag.

Läs också