Hoppa till huvudinnehåll

353 nya coronafall i Finland

En person utför ett coronatest på en patient som sitter i sin bil (endast bilen syns på bilden). Persoenn som utför testet har skyddsdräkt på sig.
Ett coronatest genomförs vid en drive in-teststation i Helsingfors. En person utför ett coronatest på en patient som sitter i sin bil (endast bilen syns på bilden). Persoenn som utför testet har skyddsdräkt på sig. Bild: Silja Viitala / Yle oktober,2020,Messukeskus Helsinki,Helsingfors,Covid-19-provtagning,Coronatestning,COVID-19,coronavirus,Wuhan-coronavirus,coronavirusutbrottet i Europa 2020,koronaviruspandemi,coronavirusutbrottet i Finland 2020,pandemier,smittsamma sjukdomar,epidemier,provtagning,coronavirus disease,Drive-in,Mehiläinen Oy,andningsskydd,Visir,skyddskläder

Institutet för hälsa och välfärd THL meddelar att 353 nya fall av coronasmitta har upptäckts i Finland.

182 av fallen har konstaterats i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

Näst flest fall det senaste dygnet rapporteras från Birkalands sjukvårdsdistrikt, som har 31 nya fall, medan Päijänne-Tavastland sjukvårdsdistrikt har 29 nya fall.

Det totala antalet insjuknade i covid-19 i Finland är nu drygt 22 200.

Senare i dag tisdag rapporteras om antalet patienter i sjukhusvård samt om eventuella nya dödsfall de senaste dagarna.

Helsingfors stad och Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt har på tisdagen berättat om strängare coronarestriktioner. Anledningen är att regionen anses ha gått in i vad man kallar för fasen för allmän smittspridning, alltså den allvarligaste fasen.

Inom andra stadiet i Helsingfors, Vanda och Esbo övergår man till distansundervisning. Publikevenemang ska förbjudas och städernas allmänna utrymmen ska stängas för allmänheten.

Läs också