Hoppa till huvudinnehåll

Eviga hockeyproffset Jaromir Jagr erkänner att motivationen börjat tryta – men 48-åringen tänker ändå inte lägga av: "Definitivt inte min sista säsong"

Jaromir Jagr står framför en motståndare på isen.
Jaromir Jagr i farten förra säsongen. Jaromir Jagr står framför en motståndare på isen. Bild: CTK/All Over Press Jaromír Jágr,ishockey,HC Rabat Kladno

Han har spelat proffshockey under fem olika decennium. Nu erkänner Jaromir Jagr att motivationen inte är den bästa längre. Samtidigt har han lovat att karriären fortsätter över en utomhusmatch – som spelas nästa säsong.

Säsongen 1988/89 gjorde Jaromir Jagr sitt första framträdande i den tjeckiska högstaligan. Drygt 30 år – och nästan 2000 NHL-matcher – senare fortsätter den tjeckiska ikonens karriär med moderklubben Kladno, som han äger en majoritet av.

I fjol, under klubbens ettåriga visit i högstaligan, gjorde 48-årige Jagr 14+15=29 poäng på 38 matcher.

Kladno har inlett jakten på snabb återkomst till den tjeckiska ligan med fyra segrar på åtta matcher i andraligan. Jagr har kontrakt även för denna säsong, men än så länge har ikonen inte synts till på isen.

– Det här är ett väldigt annorlunda år. Vi vet inte vad som väntar i morgon och det är väldigt energikrävande. I år har jag inte tränat lika hårt som tidigare, men jag vill fortfarande spela denna säsong, säger Jagr enligt NHL.com, i samband med hans före detta klubb, KHL-laget Avangard Omsks, 70-årsjublieum.

När är det då aktuellt med comeback? Kanske passligt till säsongens viktigaste matcher, spekulerar veteranen.

– Jag tror att det kanske sker i slutspelet. Jag vill vara en spelare som hjälper laget att vinna. Just nu är jag inte en sådan, men jag vill hjälpa laget att återvända till förstaligan.

Jaromir Jagr i Kladno
Jaromir Jagr är inte i toppform för tillfället (arkivbild). Jaromir Jagr i Kladno Bild: All Over Press Jaromír Jágr

Lovat att delta i utomhusmatch – nästa säsong

Tidigare i år nådde Jagr en mycket sällsynt milstolpe. Då han nätade i januari hade han gjort poäng i proffsishockey under fem decennier – något som endast Gordie Howe lyckats med tidigare.

I februari fyller Jagr 49.

– Jag vet inte hur länge jag vill fortsätta. Spelet blir svårare. Jag tror att jag kanske tappade min drivkraft när jag ville bevisa att jag fortfarande kan bli bättre.

– Jag känner en brist på motivation att fortsätta spela, även om den här säsongen definitivt inte är min sista, avslöjar tjecken.

Det finns en specialmatch som lockar honom extra mycket. Tanken var att hans Kladno skulle spela en utomhusmatch i december, men spektaklet sköts upp med ett år.

– Så jag kan inte sluta ännu. Jag har lovat att jag ska spela den matchen.

Läs också