Hoppa till huvudinnehåll

Märklig petning i belgiska Champions League-klubben – nyckelspelare utanför truppen efter att inte ha fått välja plats i lagbussen

Emmanuel Dennis springer ifrån en motståndare med bollen.
Emmanuel Dennis spelade i Brügges hemmamatch mot Dortmund, men missade bortamötet på grund av en incident i bussen. Emmanuel Dennis springer ifrån en motståndare med bollen. Bild: imago images/RHR-Foto/ All Over Press Club Brügge KV,fotboll,Emmanuel Dennis

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar om en petning av det märkligare slaget i den belgiska storklubben Club Brugge. Anfallaren Emmanuel Dennis ilsknade till efter att inte ha fått den plats han önskade i lagbussen – och nigerianen finns inte med i tisdagskvällens trupp i Champions League-matchen mot Borussia Dortmund.

På tisdagskvällen spelar Club Brugge en viktig bortamatch i Champions League mot Borussia Dortmund.

Anfallaren Emmanuel Dennis har startat i den belgiska storklubbens alla tre CL-matcher hittills. Men mot Dortmund rymdes han inte ens med i matchtruppen.

Enligt Reuters handlar det om scener i lagbussen inför resan till Tyskland. Nyhetsbyrån hänvisar till belgiska Het Laatste Nieuws (bakom betalmur), som berättar att Dennis inte ska ha fått sitta på sin normala plats i lagbussen.

Hans vanliga plats ska ha varit förbjuden på grund av säkerhetsavstånden, vilket ska ha fått nigerianen att ilskna till. Både spelare och tränare uppgavs ha försökt förklara läget för Dennis, som i stället valde att storma från bussen.

På måndagens presskonferens ville inte Brugge-tränaren Philippe Clement gå in på detaljer, men han bekräftade att Dennis frånvaro handlade om disciplinära orsaker – inte om spelskick.

– Han följde inte lagets regler, det är allt jag vill säga. Jag fokuserar hellre på spelarna som är tillgängliga.

Enligt den belgiska sidan är det inte första gången som landslagsanfallaren Dennis hamnar i stridigheter i klubben.

Chelsea och Sevilla vidare

I tisdagskvällens tidiga CL-matcher delades de två första slutspelbiljetterna ut.

Chelsea gick upp i 1–0-ledning i den första halvleken borta mot Rennes, efter att Mason Mount med en fin långboll skapat ett friläge för Callum Hudson-Odoi, som inte gjorde några misstag.

Ledningen höll till minut 84 då Serhou Guirrassy nickade in kvitteringen bakom den förre Rennes-målvakten Edouard Mendy. Chelsea hade sett ut att börja gå på energisparläge i den andra halvleken, men fick i stället börja jaga ett ledningsmål på slutet.

Och man hann få utdelning. Olivier Giroud vann en nickduell framför Rennes-målet och förde Chelsea till slutspel på stopptid.

I kvällens andra match slog Sevilla slagit Krasnodar med 2–1 borta i Ryssland, efter ett stopptidsavgörande.

Kai Havertz kramar om Olivier Giroud.
Olivier Giroud frälste Chelsea. Kai Havertz kramar om Olivier Giroud. Bild: EPA-EFE/All Over Press Olivier Giroud,Chelsea FC,Kai Havertz

Resultat, tisdagens tidiga CL-matcher:

Grupp E:

Rennes–Chelsea 1–2 (0–1)
22' Callum Hudson-Odoi 0–1
85' Sehrou Guirassy 1–1
90' Olivier Giroud 1–2

Krasnodar–Sevilla 1–2 (0–1)
4' Ivan Rakitic 0–1
56' Wanderson 1–1
90' Munir El Haddadi 1–2