Hoppa till huvudinnehåll

Missräkning för NHL inför nya säsongen: Coronasmitta i Vegas Golden Knights

Spelare i Vegas Golden Knights på isen.
Spelare i Vegas Golden Knights på isen. Bild: Fred Kfoury III/Icon Sportswire ishockey,NHL,Vegas Golden Knights

Fyra spelare i Vegas Golden Knights har testat positivt för covid-19 uppger klubben. Det är det största utbrottet i en klubb sedan i mars, och samtidigt uppger TSN att fler fall kan komma.

NHL filar som bäst på ett spelschema för den kommande säsongen och förhoppningen är att man ska kunna börja spela efter nyår. Europeiska spelare har börjat återvända till Nordamerika och i vissa klubbar har spelare redan börjat träna på is, men inte under organiserade former.

Nu har ligan ändå åkt på ett bakslag inför den nya säsongen. Vegas Golden Knights har bekräftat att det finns coronasmitta i klubben. Det handlar om fyra spelare som testat positivt.

– Spelarna är isolerade och mår bra. Vi följer rekommendationerna som CDC, NHL, och de lokala myndigheterna satt upp för att försäkra oss om hälsan hos alla i samhället, spelare och ledare, skriver klubben.

Klubben skriver också att träningsanläggningen kommer att stängas under resten av veckan.

Enligt TSN, som var först med nyheten, är utbrottet det största i en klubb sedan i mars. Kanalens NHL-insider Frank Seravalli uppger samtidigt att antalet smittade kan vara fler men att klubben bara gick ut med fyra positiva fall på måndagen.

Enligt Seravallis uppgifter har också flera av spelarnas familjemedlemmar har smittats av covid-19.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också