Hoppa till huvudinnehåll

Pennsylvania bekräftar Bidenseger – ytterligare ett bakslag för försöken att ändra valresultatet

Enman sitter på en refuge med ett vinglas i handen. I andra handen håller han en skylt med texten "Biden Harris".
Biden segrade i presidentvalet i Pennsylvania med en marginal på kring 80 000 röster. Enman sitter på en refuge med ett vinglas i handen. I andra handen håller han en skylt med texten "Biden Harris". Bild: EPA-EFE/TRACIE VAN AUKEN Joe Biden,Presidentvalet i USA 2020,Pennsylvania

Pennsylvania har bekräftat resultatet från delstatens presidentval. Efter tre veckor av rösträkning och en rad misslyckade försök att upphäva resultatet slår Pennsylvania fast att Joe Biden vann valet.

Pennsylvanias guvernör, demokraten Tom Wolf uppger på Twitter att myndigheterna nu bekräftat resultatet.

Wolf uppgav att han undertecknat dokumentet som slår fast att delstatens elektorer ska ge sina röster till Joe Biden och den blivande vicepresidenten Kamala Harris.

Enligt de slutgiltiga resultaten fick Biden och Harris 3,46 miljoner röster i Pennsylvania, jämfört med 3,38 miljoner för president Donald Trump och vicepresident Mike Pence.

Trump, som tog hem Pennsylvanias 20 elektorer i valet 2016, har kämpat hårt för att försöka kullkasta valresultatet.

Trumpkampanjens rättsprocesser för att ändra valutgången led ett hårt och kanske avgörande nederlag på lördagen, då en federal domare i delstaten förkastade processen. Domaren beskrev försöket som ansträngd juridik och spekulativa anklagelser.

Källor: Reuters, AP, AFP

Läs också