Hoppa till huvudinnehåll

Bocka av julsysslorna i tid – stek smakrika kalkonköttbullar med Ellas klassiska kryddning

Om du vill undvika rött kött är kalkon ett bra alternativ. Kalkonkött är magert och blir lätt torrt men, med grädde i smeten och en rejäl kryddning blir det smakrikt.

En rejäl sats köttbullar kan man med fördel steka några veckor innan jul. Frys in och plocka fram i lämpliga doser under hela helgen.

Testa gärna kalkonbullarna med Ellas mångsidiga cumberlandsås på vinbärsgelé.

Kalkonköttbullar med apelsin och nejlika

Ingredienser:

  • 800 g kalkonfärs
  • 5 msk ströbröd
  • 1,5 dl grädde
  • zest från en apelsin (ekologisk)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 hackad gul lök
  • 2 ägg
  • 2 tsk mortlad nejlika
  • 1 tsk mortlad kryddpeppar
  • ½ tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • smör och olja att steka i
Kalkonköttbullar i en stekpanna.
Kalkonköttbullar i en stekpanna. Bild: Strömsö/YLE köttbullar,matrecept,Strömsö

Gör så här:

Blanda ströbrödet med grädden och låt tjockna några minuter.

Blanda alla ingredienser och rulla till små köttbullar. Stek i smör och olja.

Vad tyckte du om receptet? Betygsätt eller kolla vad andra tyckt om det: