Hoppa till huvudinnehåll

Enormt bakslag för Finland tätt inpå EM-kvalet – Petteri Koponen är i karantän och missar viktiga hemmamatcherna

Petteri Koponen.
Petteri Koponen är satt i karantän. Petteri Koponen. Bild: Matti Raivio/All Over Press Petteri Koponen,Finlands herrlandslag i basket,Basket

Med tre dagar till EM-kvalmatchen mot Georgien kommer dystra besked från basketlandslaget. Spelmotorn Petteri Koponen är exponerad för coronaviruset och får inte spela under samlingen.

Finland ska spela två viktiga matcher i EM-kvalet de kommande dagarna. Basketlandslaget tvingas göra det utan en av sina nyckelspelare.

Med tre dagar kvar till kvalmatchen mot Georgien meddelar basketförbundet att stjärnan Petteri Koponen inte kommer att spela. Anledningen är att han har exponerats för coronaviruset och är satt i karantän.

Exponeringen har skett innan landslaget samlades i sin bubbla inför kvalmatcherna i Esbo.

Även tränaren Hanno Möttölä är i karantän av samma anledning. Varken Möttölä eller Koponen får ansluta till landslagssamlingen.

Koponen har inte spelat matcher på en längre tid. Hans tyska klubblag Bayern München har inte velat matcha honom under hösten.

Finland möter Georgien på lördag och Serbien på måndag. Yle sänder båda matcherna.

Finland ligger trea i kvalgruppen efter två spelade matcher. Laget inledde kvalet i februari med att förlora hemma mot Serbien och slå Schweiz på bortaplan.