Hoppa till huvudinnehåll

Fyra nya dödsfall och 363 nya coronafall i Finland

Ilmakuvassa on näkymä Meilahden sairaala-alueelle.
Flygbild av Mejlans sjukhusområde i Helsingfors. Ilmakuvassa on näkymä Meilahden sairaala-alueelle. Bild: Silja Viitala / Yle huvudstadsregionen,flygbilder,vår,maj,2020,Helsingfors,Finland,ville,Stadsinfrastruktur,COVID-19,coronavirus,Wuhan-coronavirus,undantagstillstånd,coronavirusutbrottet i Finland 2020,pandemier,smittsamma sjukdomar,beredskapslag,epidemier,boende,urban livsstil,Mejlans sjukhus,Meilahti hospital area,sjukhus,Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt,Mejlans

363 nya coronafall och fyra nya dödsfall har konstaterats i Finland, enligt Institutet för hälsa och välfärd THL. Sammanlagt är antalet konstaterade coronafall i Finland nu uppe i 22 652.

Det är 134 coronasmittade som får sjukhusvård för tillfället. Det är 14 personer fler än i måndags. Av patienterna får 21 personer intensivvård, vilket är sex fler än för två dagar sedan.

Majoriteten av de nya coronafallen konstaterades inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, 231 stycken.Huvudstadsregionen gick igår in för skärpta restriktioner, efter att det förra veckan blivit klart att huvudstadsregionen är i fasen av allmän samhällsspridning.

Näst flest nya coronafall har konstaterats i Norra Österbotten, 39 stycken, och tredje flest i Egentliga Finland, 15 stycken.

Ännu i början av veckan låg Birkaland och Päijänne Tavastland tvåa och trea, men nu har Norra Österbotten och Egentliga Finland gått om.

Artikeln uppdaterades 25.11.2020 klockan 14.05 med information om antalet dödsfall och personer som får sjukhusvård.

Läs också