Hoppa till huvudinnehåll

Ingåföraren Emil Lindholms säsong fortsätter trots allt – deltar i VM-rallyt i Monza i början av december

En rallyförare sitter i sin rallybil.
Ingåbon Emil Lindholm ska delta i VM-rallyt i Monza i Italien i början av december. En rallyförare sitter i sin rallybil. Bild: FIA ERC rally,motorsport,rallyförare,bilsport,Ingå,Rally-VM,Emil Lindholm,Monza

Tidigare i veckan hette det att Ingåföraren Emil Lindholms rallysäsong skulle ha tagit slut på lördagen i ett rally i Toscanaregionen i Italien. Nu berättar han att han ska delta i VM-rallyt i Monza i början av december.

Emil Lindholm är väldigt överraskad över möjligheten att köra ännu ett rally den här hösten.

- Vi började redan förbereda oss för nästa säsong eftersom vi trodde att säsongen var avslutad för vår del.

- Nu är feelingen på topp när vi fick den här möjligheten. Eurosol Racing Team ger oss möjligheten att köra ett VM-rally, säger en glad Emil Lindholm.

Lindholm deltar i rallyt med sin ordinarie kartläsare Mikael Korhonen.

Rallyt körs på asfalt

För ett par dagar sedan kom nyheten att en annan Ingåbo, Niclas Grönholm, också kommer att köra VM-rallyt i italienska Monza. Grönholm har inte tidigare deltagit i ett VM-rally.

För Lindholm blir det debut i Monza. Han har kört flera andra deltävlingar i VM-serien men aldrig i Monza.

- Tack vare min bakgrund från banracing väntar jag med spänning på specialsträckorna i rallyt. Monza är en legendarisk plats och i den här tävlingen kombinerar man de bästa delarna från rally och banracing, säger han.

VM-rallyt, som körs på asfalt, börjar på torsdag (3.12) med en specialsträcka på motorbanan i Monza. På fredag körs fem, på lördag sju och på söndag tre specialsträckor.

Läs också