Hoppa till huvudinnehåll

Teemu Pukkis glödheta form fortsätter – men målsprutan kan ha skadat sig i tunga segern: ”Han klagade på sitt baklår”

Teemu Pukki ser besviken ut i Norwich 2020.
Teemu Pukki. Teemu Pukki ser besviken ut i Norwich 2020. Bild: All Over Press Teemu Pukki,Norwich City FC

3–2 borta mot Stoke – men segern kan ha varit dyrköpt för Norwich. Både Tim Krul och Teemu Pukki tvingades lämna dusten. Det på grund av matchprogrammet, säger tränaren Daniel Farke.

Fyra matcher – fem mål.

Efter en sämre avslutning på Premier League-säsongen och en lika blygsam inledning på hösten i Championship har Teemu Pukki äntligen hittat formen för sitt Norwich.

På tisdagskvällen gästade Norwich Stoke och tack vare bland annat två mål av Pukki ledde gästerna med 3–0 med en timme kvar att spela.

Men sen började det gå snett ur Norwichs perspektiv. Emi Buendia drog på sig ett andra gula kort för matchen och åkte ut. Kort efter det reducerade Stoke till 1–3.

Sen fick Pukki lämna planen.

– Han klagade på baklåret så vi var tvungna att ta ut honom. Och Emi är avstängd nästa match. Ni såg ju hur det gick sen, konstaterade tränaren Daniel Farke efteråt enligt tidningen Pink Un.

Krul borta "några veckor"

Stoke tog nämligen vara på läget och pressade på. Värdarna lyckades reducera till 2–3 i numerärt överläge – men kunde inte kvittera matchen.

En tung seger – som också bjöd på ytterligare ett tungt bakslag. Norwichs målvakt Tim Krul tvingades nämligen också lämna matchen.

Hans skada är allvarligare än Pukkis, meddelade Farke.

– Det ser inte bra ut, säger han till Pink Un.

– Det handlar om en muskelskada. Jag väntar mig att han är borta några veckor. Det är på grund av det bestraffande matchschemat vi har, fortsätter Farke.

Norwichs säsong fortsätter på lördag då Coventry City kommer på besök till Carrow Road. Norwich toppar tabellen för tillfället.