Hoppa till huvudinnehåll

Vasa Sport förlänger med Risto Dufva: "I framtiden måste vi kunna satsa mer pengar på lagbygget"

Risto Dufva står i båset.
Risto Dufva fortsätter i Sport. Risto Dufva står i båset. Bild: Matti Raivio/All Over Press Risto Dufva

Vasa Sport har tecknat ett nytt avtal med huvudtränaren Risto Dufva. Kontraktet sträcker sig över nästa säsong. Den här säsongen har börjat svagt och Dufva säger att den ojämna rytmen av hemma- och bortamatcher har gjort sitt.

Hockeytränaren Risto Dufva tog över i Sport i mitten av förra säsongen.

– Det här är en utmaning också på det personliga planet. Tillsammans kan vi lyfta idrottskulturen i Vasa till en toppidrottskultur. Det är inte lätt och faktum är att vi i framtiden måste kunna satsa mer pengar på lagbygget, säger Dufva på klubbens webbsida.

Dufva har sett mycket under sin karriär, men han konstaterar att det gångna året har varit det mest speciella någonsin.

– Sommaren var utmanande på grund av coronan och hallrenoveringen. Hösten förbättrade inte läget. Vi inledde säsongen med en tung bortaturné, efter vilken vi äntligen fick börja spela i vår nya hemmahall. Viljan att vinna gjorde att vi spände oss för mycket och resultaten uteblev.

– Till hockeyn hör hemma- och bortamatcher i en jämn takt, men vårt program har varit – och kommer att vara – utmanande. Åtminstone till årets slut.

Kontinuitet och bättre målskytte

Vasa Sports vd Tomas Kurtén säger att man med att ge Dufva en förlängning vill skapa kontinuitet.

– Risto är en erfaren tränare, som klarar av att skapa ett framgångsrikt lag och vi ville att han fortsätter hos oss även nästa säsong.

Målskyttet under den första delen av säsongen har inte klaffat och i veckan meddelade Sport om två förstärkningar i anfallsväg: Michael Keränen och Mika Partanen.

– Nu får vi konkurrens på alla positioner och på det sättet väcker vi förhoppningsvis spelare som underpresterat hittills, säger Dufva.

Just nu parkerar Sport på sista plats i tabellen med 14 poäng på lika många spelade matcher.