Hoppa till huvudinnehåll

Flera fall av covid-19 på Kanadas JVM-läger – hela landslaget i karantän, all verksamhet stoppas

Kanadensiska spelare står på rad.
Kanada är regerande juniorvärldsmästare. Kanadensiska spelare står på rad. Bild: CTK Photo/Jaroslav Ozana/All Over Press Kanadas herrjuniorlandslag i ishockey

Kanadas JVM-förberedelser har stoppats. En medlem av lagledningen och två spelare har testat positivt för coronaviruset och nu befinner sig hela ”bubblan” i karantän.

Enligt det kanadensiska hockeyförbundet klarnade det på måndagen att två spelare i laget testat positivt och smittospårningen har visat att samtliga spelare, tränare och andra medlemmar av laget har exponerats.

– Därmed har all verksamhet pausats, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Den två veckor långa karantänperioden räknas ha startat på måndag, då spelarna testade positivt. En medlem av lagledningen testade positivt på lördagen.

Det står fortfarande oklart om och hur beskedet inverkar på Kanadas JVM-uttagningar. Enligt NHL.com är det 46 spelare som finns med på lägret, bland andra högaktuella toppnamn som Quinton Byfield, Kirby Dach, Jamie Drysdale och Jack Quinn.

Junior-VM spelas i år i Edmonton i en liknande bubbla som NHL-slutspelet. Turneringen ska köra igång på annan dag jul – alltså om exakt en månad.

Finland spelar i samma grupp som Kanada. Juniorlejonens VM-läger inleds först den 12 december.

Läs också