Hoppa till huvudinnehåll

Ingen publik i Kontiolax när skidskyttevärldscupen startar

Marte Olsbu Röiseland vann guld i sprintstafett mixed.
Marte Olsbu Röiseland vann guld i sprintstafett mixed. skidskytte,Marte Olsbu Røiseland

Det kommer att eka tomt på stadion i Kontiolax när världscupen startar. Myndigheterna i Norra Karelen rekommenderar att evenemang för över 50 personer inte ska arrangeras, och därför väljer arrangören att inte ta in någon publik.

Skidskyttarna är på plats i Kontiolax och världscupen kan starta. Från lördag till och med söndag nästa vecka ska det tävlas i så gott som alla discipliner.

Men skidskyttarna kommer inte att ha publikens stöd i ryggen. På torsdagskvällen bestämde arrangörsföreningen Kontiolahden Urheilijat tillsammans med Finlands skidskytteförbund att inte ta in någon publik.

Orsaken är coronaläget och att myndigheterna i Norra Karelen kommit med en rekommendation att inte arrangera evenemang för över 50 personer. Ett officiellt beslut från Regionförvaltningsverket förväntas komma på fredag.

Alla som köpt biljetter kommer att få pengarna tillbaka meddelar arrangören.

Säsongen startar med distanslopp för både herrar och damer på lördag. Yle sänder tävlingarna direkt med Magnus Eklöv som svenskspråkig kommentator.