Tevejulkalendern verkar fortfarande ha en aura av nostalgi över sig och för många familjer är det tradition att sitta tillsammans i soffan - och inte helt sällan titta på hederlig gammelteve.
Årets upplaga av BUU-klubbens julkalender består av tre delar.
I "Superjul" får vi stifta bekantskap med Plåstrets olika släktingar. Han har en uppsjö av dem och de tar kontakt för att de behöver hjälp med julförberedelserna.
BUU-ledarna och andra karaktärer från programmet Superhjälparna hjälper förstås till men en mystisk julgran som smyger omkring ställer till med problem.
Lucköppning i skåpet
Det blir också lucköppning på ett litet annorlunda vis - olika överraskningar ploppar ut ur det stora skåpet i Superhjälparstudion. Gert Sabel har skrivit manus för Superjul och det är också han som är Plåstret.

- Skåpet är tänkt som en kalenderlucka men det har fått lite mera magiska egenskaper än vad ett skåp vanligtvis har. I många sagor fungerar skåpet som en viktig port för att komma in i en annan värld, säger Gert Sabel.
Vad kan dyka upp i skåpet?
- Det dyker upp olika figurer med olika förmågor. Det kan handla om personer som gillar trolleri, att baka eller sjunga.
Plåstret har varit en del av Gert Sabels liv sedan 2007 och de har båda präglat varandra.
- Med mig så blev Plåstret mera sympatisk. Han hade tidigare mera drag av egoism och var en riktig besserwisser. Kanske det är åren som tynger, men han har mera börjat förstå att andra också har känslor och att man lite måste akta sig för vad man säger - men han glömmer bort det ibland.

Storm på lugna gatan
I den andra julkalenderdelen får vi träffa familjen Storm. "Storm på lugna gatan" är en familjekomedi som visades på SVT 2018.
Familjen Storm består av mamma Sanna, pappa Trond och barnen Vilja och Leo som har flyttat från storstaden till den lilla byn Järnkroken.
Flytten blir inte riktigt som familjen har tänkt sig med ett fallfärdigt hus och jobbiga grannar att bekanta sig med. För att smälta in på den nya orten så deltar familjen i den årliga julkampen.
Duggar tätt med kändisar
I Storm på lugna gatan får vi se kända skådespelare som Cecilia Forss, Lena Philipsson, Johan Rheborg, Ulla Skoog och Linus Wahlgren.

Gammal goding dyker upp!
Den tredje delen i julkalendern är en kär repris från 2006 - i Bärtils jul så väntar Bärtil och Isa Gris på julen. Två små varelser med röda luvor flyttar in i Bärtils lada, men frågan är om de är riktiga tomtar?

Bärtil dyker också upp i digital version i BUU-klubbens egen app lagom till december.
Det har blivit en tradition att BUU-klubben också erbjuder en speljulkalender vid sidan av den traditionella tevejulkalendern.
Nya spel i BUU-appen den första december
Pia Manns är konceptutvecklare och har jobbat med julkalendern i appen.
Vad kan du avslöja om årets julkalender i BUU-appen?
- BUU-appens julkalender innehåller 24 minispel med olika figurer ur BUU-universumet. Ett nytt minispel öppnas varje dag i december, ända fram till julafton. Det lönar sig att kolla i appen varje dag, tycker jag.

För vem lämpar sig överraskningarna?
- Vi har tagit fram spel med olika svårighetsgrader. Det finns både enklare spel för de allra minsta och lite knepigare spel för BUU-klubbisar som är vanare att spela på pekskärm.
Hur har processen med att ta fram de olika julspelen sett ut?
- Vi har försökt få med figurer från hela BUU-klubbens persongalleri, och spel som passar för olika åldersgrupper och BUU-klubbisar med olika spelvana.
Allt börjar med att planera spelkoncepten och hur spelen ska fungera. Sedan gäller det att rita grafik och programmera spelen. Grafiken behöver förstås också animeras.
Saara Paasikivi har ritat grafiken och Dan Huiko har programmerat spelen.
Vad har det varit det roligaste med att jobba med BUU-appens julkalender?
- Det roligaste är alltid att få göra ett helt nytt spel och få planera hur det bäst ska fungera. I år var det roligaste spelet "finn fem fel", säger Dan Huiko.
Ibland dyker det upp konstiga buggar som ställer till det för kodaren och som tar tid att fixa. Det är frustrerande.

Hurudan typs spel tycker BUU-appens spelare bäst om?
- Det är faktiskt ganska varierande spel som spelas mycket i BUU-appen. Pikkulis fartfyllda fågelrally med knasiga fordon är en ständig favorit, men det är också spelet där man kan få BUU-stämpeln att härma vad man säger med rolig röst, säger Pia Manns.

För att kunna öppna luckorna i BUU-appens julkalender så måste man ladda ner appen som heter BUU-klubben. Om man har laddat ner appen tidigare så måste man uppdatera den för att julkalendern ska dyka upp.