Hoppa till huvudinnehåll

Hirvonen och Herola visade stark skidform – tog in mycket tid och nådde topp-tio

På lördagen tävlade Ilkka Herola (till vänster) och Eero Hirvonen (till höger) i Ruka.
På lördagen tävlade Ilkka Herola (till vänster) och Eero Hirvonen (till höger) i Ruka. Bild: Lehtikuva Ilkka Herola,Eero Hirvonen

Det är inget fel på skidformen för Eero Hirvonen och Ilkka Herola. I dagens tävling i Ruka var den blåvita duon snabbast i skidmomentet och tog sin in bland de tio främsta. Hirvonen slog Herola med två sekunder i den interna duellen.

Dagens backmoment i Ruka kunde inte genomföras på grund av hård vind och därför tog man i bruk torsdagens reservtävling. Där var Finlands främsta idrottare i nordisk kombination 16:e respektive 19:e.

Det ledde till att Eero Hirvonen startade jakten drygt två minuter efter täten, medan Ilkka Herola gick ut i spåret elva sekunder efter sin landsman.

Efter några kilometers åkning ingick de båda finländarna i en klunga som jagade täten. Där höll man bra fart och tog in mycket tid på täten. Hela vägen till pallen räckte det ändå inte men tävlingen gav ändå en rejäl dos världscuppoäng.

Hirvonen gick i mål på åttonde plats medan Herola skar mållinjen som tionde åkare. Hirvonen slog Herola med drygt två sekunder, men i ren skidfart var ordningen omvänd. Herola var dagens snabbaste åkare före Hirvonen.

Jarl Magnus Riiber fick inte starta i dag då han diskades i reservtävlingen. I hans frånvaro var det det landsmannen Jens Lurås Oftebro som tog hand om segern före tysken Fabian Riessle.

Resultat:

1. Jens Lurås Oftebro NOR 25.22,1
2. Fabian Riessle GER +1,9
3. Manuel Faisst GER +6,4
4. Johannes Lamparter AUT +11,8
5. Kristjan Ilves EST +33,2
6. Vinzenz Geiger GER +59,3
7. Eric Frenzel GER +59,6
8. Eero Hirvonen FIN +1.00,8
9. Akito Watabe JPN +1.01,6
10. Ilkka Herola FIN +1.02,5
-------------
32. Otto Niittykoski FIN +3.52,2
34. Leevi Mutru FIN +4.00,4
40. Arttu Mäkiaho FIN +4.50,7