Hoppa till huvudinnehåll

Romain Grosjean klarade sig utan frakturer – tackar skyddsutrustningen för att han lever: ”Utan den skulle jag inte kunna tala nu”

Romain Grosjan i ambulansen.
Romain Grosjan i ambulansen. Formel 1,Romain Grosjean

Romain Grosjean ser ut att ha klarat sig undan med blotta förskräckelsen efter sin stora krasch under Bahrains GP. Han har endast brännskador på händerna, men kommer att stanna kvar på sjukhuset över natten.

Det var redan i den tredje kurvan på det första varvet som olyckan var framme för Romain Grosjean. Han stötte ihop med Daniil Kvijat och kraschade rakt in i skyddsräcket. Bilen bröts i två delar vid sittbrunnen och började sedan brinna.

Grosjean lyckades ta sig ur bilen och eldhavet, och fick sedan vård av läkare på plats. Han fördes direkt till sjukhus där man konstaterat att han har brännskador.

– Han har brännskador på båda händerna och kommer att tillbringa natten på sjukhus. Alla undersökningar visar att han inte har några frakturer, skriver Haas i ett pressmeddelande.

Halo räddade hans liv

Grosjean hade otrolig tur då han kraschade in i räcket och Halo-skyddsutrustningen som sitter på bilen räddade hans liv.

– Jag är ganska så okej. Jag förespråkade inte Halo för några år sedan, men det är det bästa som introducerats i formel 1 och utan den skulle jag inte kunna tala nu.

– Tack till alla läkare på banan och här på sjukhuset. Förhoppningsvis kan jag skriva meddelanden snart och berätta hur det går, säger han i en videohälsning från sjukhussängen.

Formel 1-säsongen fortsätter redan nästa helg då man kör på en annan banprofil i Bahrain. Om Romain Grosjean kan köra då återstår att se.

– Som jag känner honom så vill han tillbaka, men vi får veta mer imorgon när man tar bort förbanden. Just nu har han ingen aning om hur händerna ser ut.

– För mig är det viktigaste att inget allvarligt hände. Visst det var inte bra men han är i säkerhet och mår bra. Resten får vi ta imorgon då vi talat med läkarna, säger stallchefen Günther Steiner enligt Racefans.

Läs också