Hoppa till huvudinnehåll

Trump bestrider valresultatet i Wisconsin: "Vi har hittat massvis med ogiltiga röster"

Porträtt av Donald Trump, mjukt ljus och presidenten tittar nästan in i kameran.
Trots att Trump fortfarande inte erkänt att han förlorat presidentvalet har han redan långt gångna planer på att ställa upp i valet 2024. Porträtt av Donald Trump, mjukt ljus och presidenten tittar nästan in i kameran. Bild: EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL Trump,USA

USA:s president Donald Trump fortsätter att ifrågasätta resultatet i det amerikanska presidentvalet. Hans jurister bereder nu rättsliga åtgärder också i delstaten Wisconsin.

Enligt Trump har det hittats otaliga ogiltiga röster i Wisconsin.

Röster räknas om i åtminstone två demokratdominerade valdistrikt i delstaten. Det är Trumpkampanjen som pungat ut med extrakostnaden på tre miljoner dollar.

- När vi räknar om rösterna i Wisconsin är det inte fråga om att hitta fel i rösträkningen, utan för att hitta människor som röstat olagligt, skrev Trump på Twitter i går.

Saken ska enligt Trump tas upp då resultatet av omräkningen blir klart på måndag eller tisdag. Trumps jurister är redo att bestrida resultatet och inleda en rättsprocess.

Valresultatet för Wisconsin ska bekräftas före utgången av november. Enligt preliminära siffror vann demokraten Joe Biden med 20 000 röster.

Försöker vinna rättsliga vägen i flera delstater

Trumplägret uppger att ännu värre valfusk har upptäckts i delstaten Michigan. Hans advokat ska också resa till Arizona för att påverka politiker inför elektorsvalet.

Trump har också försökt stoppa fastställandet av valresultatet i delstaten Pennsylvania, där han förlorade med drygt 80 000 röster. Hans begäran har avslagits i Högsta domstolen.

Trots att Trump fortfarande inte erkänt att han förlorat presidentvalet har han redan långt gångna planer på att ställa upp i valet 2024, uppger källor i Vita Huset.

Enligt nyhetssajten The Daily Beast överväger han att utannonsera sin kandidatur under Bidens installationsceremoni som hämnd för valförlusten.

Övriga källor: AP, Reuters

Läs också