Hoppa till huvudinnehåll

Anthony Olusanya lämnar Jaro för spel i HJK: ”Snabb och stark – utan tvekan ett framtidsnamn”

Anthony Olusanya
Anthony Olusanya. Anthony Olusanya Bild: Yle/ Carl-Magnus Långkvist fotboll,FF Jaro,anthony olusanya

Från division 1 i Jakobstad till fotbollsligan och Champions League-kval i Helsingfors. HJK meddelade på måndagen att man värvat FF Jaro-stjärnskottet Anthony Olusanya.

Anthony Olusanya fick sitt stora genombrott i Jaro säsongen 2020. Det blev elva mål i division 1 – och nu får anfallaren försöka matcha saldot på högsta inhemska nivå.

De regerande fotbollsligamästarna HJK meddelade på måndagen att man skrivit ett kontrakt av modellen 2+1 år med Olusanya.

– Han är utan tvekan ett framtidsnamn. Han är snabb och stark, gillar att delta i spelets olika faser och kan dessutom reagera på det som händer på plan, säger scouten Henri Määttä på HJK:s webbplats.

– Det senaste året har han utvecklats fysiskt och psykiskt, vilket syntes på planen. Han har en näsa för målfarliga lägen och beviset för det är elva mål och flera assist, fortsätter han.

Stora förändringar i Jakobstadsklubben

Olusanya är den andra profilen inom kort tid som lämnat Jaro efter succésäsongen 2020. Tidigare klarnade det att Severi Kähkönens karriär fortsätter i AC Oulu, som avslutade säsongen med att sluta etta i division 1.

Jaro slutade trea i ettan. Tränaren Niklas Käcko fortsätter inte heller i klubben, utan ersätts av Jimmy Wargh.

Både i Kähkönens och Olusanyas fall antogs det närmast handla om en tidsfråga innan spelarna skrev på för ligalag.

– Det är fint att kunna skriva under det här kontraktet. Jag ser väldigt mycket fram emot att få börja träna med HJK. Vi ses nästa säsong, hälsar Olusanya i klubbens pressmeddelande.