Hoppa till huvudinnehåll

Företagare vill ha flerårigt kontrakt för att sköta gästhamnen i Hangöby

Småbåtshamn.
Hangö stad ska kolla om det går att ha ett flerårigt kontralt med den nuvarande företagaren som sköter Hangöby hamn, eller om det måste ske en upphandling. Småbåtshamn. Bild: Robin Lindberg / Yle Västnyland,Hangö,Hangöby,småbåtshamnar,fritidsbåtar,hangöby hamn

Företagaren Oscar Cavonius får sköta om servicen i gästhamnen i Hangöby 2021. Cavonius hoppas nu på ett femårigt avtal.

Tekniska nämnden beslöt på sitt möte (18.11) att godkänna C-Marines anhållan om att ingå ett fortsatt avtal om skötseln gästbåtshamnen.

Förslaget var att nämnden också skulle föreslå stadsstyrelsen att staden ingår ett femårigt avtal med företaget, men det måste först undersökas om staden måste göra en upphandling eller inte eftersom det är ett flerårigt avtal.

Cavonius vill utveckla verksamheten och servicen även på egen bekostnad. Han föreslår också att den aktiva säsongen för gästbåtshamnen i Hangöby förlängs åtminstone från den 15 maj till den 30 september.