Hoppa till huvudinnehåll

Jokerits glödheta straffskytte satte rivalen SKA på plats – vann för första gången i S:t Petersburg sedan 2017

Jesse Joensuu, Brian O'Neill och Peter Regin firar mål.
Jesse Joensuu var en av straffläggarna för Jokerit. Jesse Joensuu, Brian O'Neill och Peter Regin firar mål. Bild: Lehtikuva Jesse Joensuu,Jokerit,Brian O'Neill (ishockeyspelare),ishockey

Segertorkan i S:t Petersburg är över för Jokerit. Fyra av fem straffar satt i bortamatchen och då var triumfen ett faktum.

Efter sex raka förluster borta mot SKA S:t Petersburg lyckades Jokerit bryta den dystra sviten i måndagens match. Jokerit vann med 2–1 efter straffläggning och avrundade sin bortaresa med en seger.

Det var Jokerits första bortaseger mot rivalen sedan januari 2017.

– Vi satte fyra av fem straffar och då förtjänade vi nog segern. Det här var en jämn toppmatch. Vi försvarade oss väldigt bra och var disciplinerade, säger Jokerits tränare Lauri Marjamäki i Viaplays sändning.

Jordan Schroeder, John Norman, Henrik Haapala och Jesse Joensuu var de fyra straffskyttarna som satte dit pucken. Under ordinarie tid dunkade Haapala dessutom in kvitteringen i andra perioden.

Sjua i haltande tabell

Jokerits målvakt Anders Lindbäck drog längsta strået i målvaktsmatchen mot landsmannen Magnus Hällberg.

– Det här var en tung seger och vi spelade dessutom en bra hockey, säger Marjamäki efter att laget bröt sin två matcher långa förlustsvit.

Efter segern är Jokerit tabellsjua i den västra konferensen, men laget har spelat klart färre matcher än de övriga KHL-lagen. På sin webbplats uppger Jokerit att flera namnkunniga spelare är tillbaka i träning på hemmaplan efter att ha suttit i coronakarantän.

Jokerit återvänder till Helsingfors och spelar hemma mot Salavat Julajev Ufa på onsdag. Den matchen spelas utan publik på grund av restriktionerna som gäller i Nyland.

Ishockey, KHL:

SKA S:t Petersburg–Jokerit 1–2 (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1)
10.32 Kirill Martjenko (Igor Ozjiganov, Jevgenij Ketov) 1–0
36.22 Henrik Haapala (Iiro Pakarinen, Saku Mäenalanen) 1–1
65.00 Jesse Joensuu (str) 1–2

Läs också