Hoppa till huvudinnehåll

Birgitta Forsström ny vd för stiftelsen Brita Maria Renlunds minne

Birgitta Forsström
Birgitta Forsström blir ny vd för Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne med en förmögenhet på 400 miljoner euro. Birgitta Forsström Bild: Nordiska ministerrådet Nordiska ministerrådet,stiftelser,Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne

Ekonomie doktor Birgitta Forsström har utnämnts till verkställande direktör för stiftelsen Brita Maria Renlunds minne. Forsström tillträder i maj 2021.

Forsström kommer närmast från NIVA, en av Nordiska ministerrådets institutioner i Helsingfors, där hon är direktör. Före det arbetade hon som prorektor för Yrkeshögskolan Novia.

- Jag är tacksam för förtroendet jag fått och ser fram emot att få jobba med frågor som förbättrar livsvillkoren för barn och unga, säger Forsström i ett pressmeddelande.

Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne grundades 1918. Den beviljar årligen omkring nio miljoner euro till verksamhet för barn och unga som upprätthålls privat.

Verksamhet som stöds är till exempel småbarnspedagogik och och morgon- och eftermiddagsverksamhet. Också organisationer som på olika sätt stöder barns och ungas välmående understöds.

Marknadsvärdet på stiftelsens förmögenhet uppgick till 408 miljoner euro enligt bokslutet 31.12.2019.

Källa: Pressmeddelande