Hoppa till huvudinnehåll

Mercedes bekräftar: Lewis Hamilton har testat positivt för corona

Lewis Hamilton.
Levis Hamilton har corona. Lewis Hamilton. Bild: Reuters/Maxim Shemetov/All Over Press Lewis Hamilton

Mercedes-stallet bekräftar att Lewis Hamilton har testat positivt för corona och kommer inte att delta i helgens F1-deltävling i Bahrain.

Hamilton testade negativt tre gånger inför och under F1-helgen, men på måndag morgon vaknade han upp med milda förkylningssymptom skriver stallet på sin webbplats och på twitter.

Samtidigt fick Hamilton veta att han hade exponerats för viruset redan före deltävlingen förra helgen. Hamilton testades därför två gånger på nytt och bägge testresultaten var positiva. Han är nu isolerad enligt hälsomyndigheternas anvisningar i Bahrain. Enligt uppgifter från stallet har han milda symptom och mår bra.

Hoppa över Twitterpostning

Hamilton som redan har säkrat sin sjunde VM-titel missar sannolikt de två återstående deltävlingarna i Bahrain och Abu Dhabi. Stallet meddelar senare vem som ersätter honom i F1-deltävlingen det här veckoslutet.

Hoppa över Twitterpostning

Hittills finns inga uppgifter om stallkamraten Valtteri Bottas har exponerats. Enligt en uppdatering på twitter i går var han ute och cyklade, redo för en ny F1-helg i Bahrain.

Hoppa över Twitterpostning

Hamilton är den tredje F1-föraren testat positivt för covid-19. Sergio Perez testade positivt i Silverstone och Lance Stroll i Tyskland.

Vem som ersätter Hamilton i Bahrain är inte klart, men enligt F1:s officiella sajt kommer Mercedes reservförare Stoffel Vandoorne att åka till Bahrain efter Formel E-tester i Valencia.

Mazepin till Haas

Samtidigt meddelar Haas, att de har skrivit ett flerårigt kontrakt med den ryska föraren Nikita Mazepin. 21-åriga Mazepin kör sin andra säsong i F2 där han ligger på en tredje plats inför det avslutande veckoslutet.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också