Hoppa till huvudinnehåll

Sport har hittat formen då långt uppehåll väntar – vann tredje raka hemmamatchen

Sebastian Stålberg jublar.
Sebastian Stålberg jublar. Bild: Mikko Lieri / All Over Press ishockey,Vasa Sport,Sebastian Stålberg

Sista hemmamatchen på åtminstone några veckor. Då bjöd Sport sina fans på en festlig kväll och knep tre poäng mot Tappara. I Raumo gjorde Jonne Tammela hattrick då Lukko slog HIFK.

Coronaläget är just nu relativt lugnt i Österbotten men trots det införs strängare restriktioner. För Vasa Sports del betydde det att kvällens möte med Tappara var lagets sista hemmamatch på ett bra tag.

Då passade Sport på att ge de 1681 åskådarna en tidig julklapp. Laget vann med 4–2 och tog tredje raka segern.

Sport skapade inte speciellt många målchanser men var ruskigt effektivt. I den första perioden sköt laget bara tre skott på mål men ledde trots det med 2–0 efter 20 minuter.

Först var det Jesse Paukku som spräckte nollan tidigt i matchen och sedan styrde Janne Keränen in 2–0 i slutet av den första perioden.

– Det är svårt att inte påverkas av det som händer med ligan, men vi var effektiva i början och lyckades hålla vår ledning ganska så lätt, säger Sports tränare Risto Dufva till C More efter matchen.

Efter de två målen i första perioden dröjde det till slutet av matchen innan nästa fullträff kom. Michael Keränen satte 3–0 efter en lysande passning av Niclas Lucenius.

"Gäller att klara den här vågen"

Tappara tog sedan ut målvakten och reducerade, men Sebastian Stålberg punkterade matchen med sitt 4–1-mål i tom kasse. I slutsekunderna lyckades Tappara få in ytterligare en reducering och matchen slutade 4–2.

– Det var bara i slutet av matchen som Tappara kom åt att hota. Tappara försvarade bra men det gjorde vi också. Jag är väldigt nöjd med tre poäng, säger Dufva.

Enligt matchprogrammet ska Sport spela på bortaplan mot Lukko på torsdag. I Raumo är det fortfarande tillåtet med publik men mycket tyder på att hela ligan pausas.

– Vi har inte hört något officiellt än, men det är rätt beslut av ligan. Det gäller att klara av den här vågen nu och så fortsätter vi serien sen, säger Dufva.

I toppmötet mellan Lukko och HIFK blev det en klar 4–0-seger för hemmalaget. Jonne Tammela var på lysande spelhumör och gjorde tre av Lukkos fyra mål.

Resultat:

Lukko – HIFK 4–0 (0–0, 1–0, 3–0)
22.35 1–0 Jonne Tammela (Robin Press) bp
43.53 2–0 Roni Sevänen (Aleksi Saarela, Sebastian Repo)
45.02 3–0 Jonne Tammela
59.45 4–0 Jonne Tammela (Sebastian Repo, Vili Saarijärvi)

Sport – Tappara 4–2 (2–0, 0–0, 2–2)
02.21 1–0 Jesse Paukku (Simon Suoranta, Niclas Lucenius)
17.49 2–0 Janne Keränen (Stuart Percy, Michael Keränen)
56.26 3–0 Michael Keränen (Niclas Lucenius, Jesse Paukku) pp
58.35 3–1 Anton Levtchi (Kristian Tanus, Valtteri Kemiläinen)
58.48 4–1 Sebastian Stålberg (Jonne Virtanen)
59.55 4–2 Jukka Peltola (Santtu Kinnunen, Michal Moravcik)

Läs också