Hoppa till huvudinnehåll

Svenska medier: Kvinna höll sin son instängd i lägenhet i närmare 30 år

Bild av svensk polis tagen bakifrån.
Polisen i Sverige har gripit en 70-årig kvinna misstänkt för att ha hållit sin son instängd i en lägenhet. Bildsättningsbild. Bild av svensk polis tagen bakifrån. Bild: Stella Pictures Polis,polisen,poliser,polisinrättningar,Svenska polisen,Sverige

En 41-årig man har hittats instängd i en lägenhet i Stockholmsregionen i Sverige. Hans 70-åriga mamma misstänks ha hållit honom isolerad i lägenheten sedan han var cirka 12 år gammal, rapporterar Expressen och Aftonbladet.

En släkting hittade mannen i söndags då hon besökte lägenheten. Mannen var tandlös och svårt skadad. Benen var täckta av sår, kvinnan fick inte kontakt med honom och han kunde knappt gå.

Hon ringde ambulans och mannen fördes till sjukhus för vård. Hans tillstånd betecknades som allvarligt. Senare under kvällen larmades polisen.

Den 70-åriga mamman var inte hemma då släktingen hittade mannen i lägenheten.

Mamman misstänks alltså ha hållit sin son instängd i lägenheten sedan han var cirka 12 år gammal. Hon har gripits av polis och är misstänkt för olaga frihetsberövande och grovt vållande av kroppsskada.

Polisen är mycket förtegen om händelsen.

Ingen kontakt med någon annan än mamman

Enligt uppgifter till Expressen har mannen inte haft någon kontakt med andra människor än sin mamma sedan han var ett barn.

Mannen hittades liggandes på en filt på golvet. Han har enligt uppgifter till Aftonbladet undermåligt språk och är kraftigt undernärd. Han opererades på sjukhus till följd av sina skador.

Enligt uppgifter var lägenheten mycket stökig och så full av saker att det endast fanns små gångar att ta sig fram i.

Källor till Aftonbladet uppger att mamman varit "väldigt överbeskyddande" och tog sonen ur skolan i tidiga tonåren och har hållit honom hemma sedan dess.

Källor: Expressen, Aftonbladet

Läs också