Hoppa till huvudinnehåll

Mursleven får vänta - tidtabellen för Sjundeås nya skolcentrum håller

Sjundeås planerade skolcentrum
Meningen är att det nya skolcentrumet i Sjundeå ska stå färdigt innan skolstart år 2022. Sjundeås planerade skolcentrum Bild: Arkitekterna Von Boehm – Renell Oy Sjundeå,kommunstyrelser,Västnyland,skolor,Bildning,välfärd,Fanjunkars torp,Kommunstyrelsens orförande i Sjundeå

Sjundeås nya skolcentrum börjar så småningom byggas, men ceremonin med att mura grundstenen skjuts upp.

Grundstenen till det nya bildnings- och välfärdscentret i Sjundeå station muras efter sportlovet, preliminärt mellan veckorna nio och tolv.

Ursprungligen skulle ceremonin hållas nästa vecka, men på grund av rådande coronarestriktioner skjuts den upp.

Enligt projektchef Timo Ryyppö kommer skolbygget ändå inte att försenas. Tidtabellen håller trots att grundstenen muras senare än planerat, säger Timo Ryyppö.

Meningen var att grundstenen skulle muras några veckor före jul (10.12). Kommunen hade till och med bjudit in journalister till ceremonin och förberett en direktsändning som skulle strömmas på nätet.

Sjundeås nya skolcentrum ska vara klart till skolstarten i augusti 2022.

Priset för det nya bildnings- och välfärdscentret är närmare 40 miljoner euro och är Sjundeå kommuns största investering någonsin.

Artikeln uppdaterades 3.12 kl. 14.24 med informationen att det är ceremonin med att mura grundstenen som skjuts upp, inte hela byggprojektet.

Läs också