Hoppa till huvudinnehåll

Väntade beskedet från ishockeyligan – matchpaus i över tre veckor: "Restriktionerna är förståeliga"

Kalabalik framför JYP:s mål.
Lång spelpaus väntar för ligaklubbarna. Kalabalik framför JYP:s mål. Bild: Vesa P�pp�nen / AOP FM-ligan i ishockey,ishockey,JYP,Veini Vehviläinen

Det ser ut att bli en lång säsong för den inhemska ligahockeyn. Nu bekräftar FM-ligan nämligen att de strängare restriktionerna på flera håll av landet leder till en lång paus – matcherna som skulle ha spelats mellan 3 och 19 december flyttas fram.

Tuffare lokala restriktionerna har uppstått snabbt på olika håll av landet under de senaste dagarna i och med att coronaläget förvärrats.

FM-ligans styrelseordförande Heikki Hiltunen medgav för Yle Urheilu i går att en matchpaus i ligan är ytterst sannolik. Och det betyder i stället att det blir mer ligahockey på våren.

– Det innebär att vi kommer att spela matcher långt in i maj, förklarade Hiltunen på tisdagen.

Nu kommer bekräftelsen. Matcherna som skulle ha spelats 3-19 december flyttas fram, och därmed fortsätter ligan först efter julen, den 26 december.

– Vi har jobbat hårt under hösten för att säkra publikens, spelarnas och personalens trygghet under evenemangen, och det har vi också lyckats med. Nu har ändå virusläget förvärrats och restriktionerna är förståeliga, säger Hiltunen i ett färskt pressmeddelande.

Alla matcher som skulle ha spelats under dessa decemberveckor flyttas i stället framåt. Hiltunen intygar att man fortsättningsvis siktar på att spela en hel grundserie.

– Att spela utan publik är ändå inte möjligt för oss ur ett ekonomiskt perspektiv.

På onsdagskvällen spelades en match innan pausen där Ässät tog emot KooKoo hemma i Björneborg.

KooKoo både inledde och avslutade målskyttet, och passade dessutom på att göra några baljor däremellan. Ofina gäster som de var åkte KooKoo hem till Kouvola med en 6–1-seger i baggaget.

Följande ligamatcher är inprickade till annandag jul.