Hoppa till huvudinnehåll

Finlandssvenska landslagsbacken byter klubb – Eva Nyström flyttar till Hammarby

Eva Nyström i PK-35:s tröja 2018.
Eva Nyström var en av nyckelspelarna i PK-35 då klubben vann ligatiteln i Finland 2018. Eva Nyström i PK-35:s tröja 2018. Bild: Matti Raivio / All Over Press Eva Nyström

Eva Nyströms säsong i Umeå IK slutade i moll då den tidigare så framgångsrika klubben degraderades från damallsvenskan. Den 21-åriga Nyström kommer emellertid att spela i den högsta serien i Sverige också nästa år – hon har tecknat ett tvåårigt kontrakt med nyuppflyttade Hammarby.

Nyström flyttade 2019 till Umeå IK från PK-35 Vanda. Under den gångna säsongen spelade hon 21 av 22 matcher från start och gjorde två mål i damallsvenskan.

De goda insatserna väckte Anna Signeuls intresse och Nyström fick sin första landslagskallelse i höst.

I Hammarby blir hon klubbkamrat med målvakten Anna Tamminen vars transfer från Åland United offentliggjordes tidigare i veckan.

– Jag vill ta en ledande roll i laget och kommer göra allt jag kan för att laget ska lyckas under nästkommande säsongerna. Det känns som en jättebra miljö för mig att fortsätta utvecklas i, säger Nyström på Hammarbys webbplats.

Eva Nyström är uppvuxen i östra Helsingfors och har fått sin fotbollsfostran i FC Viikingit. Hon blev student i Brändö idrottsgymnasium och studerar till jurist i Sverige.

Läs också