Hoppa till huvudinnehåll

Nordamerikansk media: NHL-säsongen inleds i mitten av januari

Vy över NHL-arena från takhöjd.
NHL-säsongen är i startgroparna trots att förhandlingar fortfarande pågår. Vy över NHL-arena från takhöjd. Bild: AFP / Lehtikuva NHL

Goda nyheter för vänner av NHL-ishockeyn: Första nedsläpp i grundserien sker i mitten av januari rapporterar såväl kanadensiska TSN som amerikanska ESPN.

Grundserien kommer att bestå av 52 eller 56 matcher.

Ursprungligen var det tänkt att säsongen skulle inledas den 1 januari, men den planen har ansetts vara orealistisk.

I den preliminära tidtabell som spelarfacket NHLPA har förmedlat till sina medlemmar spelas de första matcherna omkring mitten av januari. Träningslägren startar 10–14 dagar tidigare. De klubbar vars förra säsong tog slut redan i mars får inleda sina läger en vecka tidigare.

Förhandlingar pågår emellertid fortfarande mellan NHL och spelarfacket. Den återstående tvistefrågan handlar om pengar. Enligt ESPN vill klubbägarna att spelarna justerar sina löner men spelarfacket har vägrat att tumma på det man kommit överens om tidigare.

Förra säsongen avbröts på grund av coronapandemin i mars. Säsongen återupptogs i Toronto och Edmonton i augusti. Tampa Bay vann Stanley Cup efter att ha besegrat Dallas Stars i finalserien med 4–2 i matcher.

Den kommande säsongen kommer man inte att spela i bubblor som de man upprättade i Edmonton och Toronto, utan matcherna kommer att äga rum i samtliga klubbars hemmaarenor.

Källor: ESPN, TSN, STT