Hoppa till huvudinnehåll

Direkt: Systrarna Öberg jagar dubbelseger i Kontiolax

Den andra världscupveckan i skidskytte i Kontiolax avslutas med stafett för herrar och jaktstart för damer. I herrstafetten kämpar Finland om en plats bland de tio främsta, medan ingen av de finländska damerna kvalificerade sig för jaktstarten.

Kl. 16.10 Skidskytte, damer jaktstart

Kommentator: Magnus Eklöv

Damernas jaktstart åks utan finländare då ingen av hemmaåkarna placerade sig bland de 60 främsta i torsdagens sprintlopp.

Jaktstarten kommer att bli en spännande tävling där de svenska systrarna Öberg kämpar för att ta hem en dubbelseger. Hanna startar som etta ut i spåret, tio sekunder före Frankrikes Anais Chevalier-Bouchet. Elvira Öberg startar 28 sekunder efter storasyster Hanna.

Den här trion kommer att bli ursinnigt jagade av Marte Olsbu-Røiseland, Denise Herrmann, Marketa Davidova och Dzinara Alimbekava. Någon av de här damerna är genast redo att roffa åt sig pallplaceringar ifall toppdamerna bommar.

Om det är stora vindkast på vallen kan ett tiotal damer till sälla sig till kampen om pallplaceringar.

Det här kan bli en av de mest spännande jaktstarterna i mannaminne.