Hoppa till huvudinnehåll

Trump: Rudy Giuliani har smittats av coronaviruset

Man i blå kostym och rödrandig slips står framför vägg där det står Trump 2020.
Rudy Giuliani. Man i blå kostym och rödrandig slips står framför vägg där det står Trump 2020. Bild: EPA-EFE/All Over Press Rudolph Giuliani

Donald Trumps personliga advokat Rudy Giuliani har testat positivt för coronaviruset, uppger presidenten på Twitter.

– Rudy Giuliani, New Yorks bästa borgmästare i historien som outtröttligt arbetat för att avslöja det mest korrupta valet i USA:s historia, har testat positivt för coronaviruset. Krya på dig Rudy, vi fortsätter, skriver Trump på Twitter.

Rudy Giuliani har lett Trumpkampanjens juridiska processer mot valresultatet i höstens presidentval, och han är nu den senaste i Trumps närmaste krets att smittas av coronaviruset.

Det har ändå inte hittills lagts fram några hållbara bevis på det valfusk Trump och Guiliani hävdar att ha förekommit.

Trump har kritiserats för sina coronavirusåtgärder i bland annat Vita huset, där flera - inklusive presidenten själv smittats.

Giuliani är 76 år gammal, och har inte ännu kommenterat sin diagnos offentligt. Det är oklart ifall Giuliani har symtom eller var han kan smittats.

Giuliani var New Yorks borgmästare år 1994–2001.

Nästan 14,8 miljoner människor har smittats av covid-19 i USA, enligt statistik från Johns Hopkins-universitetet. Över 282 000 personer har dött till följd av viruset, vilket är mer än i något annat enskilt land i världen.

Källor: AP, Reuters, BBC

Rättelse 6.12 klockan 00.00: 14,8 miljoner människor har smittats, inte dött.