Hoppa till huvudinnehåll

Vattenlekpark byggs upp vid Plagens strand i Hangö

En badstrand en somrig dag. Människor ligger i sanden, badar i havet och åker på sup-brädor i vattnet. I havet skymtar en vattenkarusell.
Det kommer att finnas mera möjligheter till aktivitet i vattnet vid Plagen i Hangö i sommar. En badstrand en somrig dag. Människor ligger i sanden, badar i havet och åker på sup-brädor i vattnet. I havet skymtar en vattenkarusell. Bild: Malin Valtonen / Yle Hangö,sommar,badstränder,plagen i hangö

Företagaren som arrenderar Plagen i Hangö planerar att placera en vattenlekpark utanför badstranden. Staden har godkänt ett markarrendeavtal för parken.

Företagaren Anders Augustsson och hans firma Söderbo har ansökt om ett femårigt avtal för vattenlekparken. Markarrendeavtalet har godkänts av stadsstyrelsen.

Hyresavtalet inleds den 1 januari nästa år och avslutas den sista december 2025.

Bild var en vattenlekpark ska placeras på Plagen i Hangö.
Företaget Söderbo hoppas att vattenlekparken vid Plagen i Hangö är i bruk till midsommaren 2021. Bild var en vattenlekpark ska placeras på Plagen i Hangö. Bild: Bild ur företaget Söderbos ansökan om avtal Hangö,Västnyland,Plagen badstrand,badstränder,plagen

Anders Augustsson säger att det är meningen att vattenlekparken ska vara i bruk till midsommaren 2021.

Det är en hel del som är oklart ännu: hur mycket kostar det att hoppa i lekparken, hur ska övervakningen fungera och behövs det mera personal.

- Den som vill använda vattenlekparken ska betala en avgift. Det är oklart vad det kommer att kosta, men det blir mera än sju euro per dag.

Det behövs någon som övervakar vattenlekparken.

- Allting är öppet, men det kan leda till att det behövs mera personal. Jag vet ännu inte hur mycket arbete det blir med en vattenlekpark.

Porträttbild på Anders Augustsson.
Anders Augustsson har fått ett femårigt avtal godkänt för vattenlekparken. Porträttbild på Anders Augustsson. Bild: Yle / Christoffer Westerlund fyrverkerier,Hangö,Västnyland,nyår,företagare,evenemang för allmänheten,Nyår i Hangö

Anders Augustsson vill inte säga hur mycket han investerar i parken.

- Jag kan säga att det är ganska mycket. Jag har räknat ut att den betalar sig tillbaka på tre år.

Företaget Söderbo betalar en hyra på 130 euro per år för att placera vattenlekparken utanför Plagens strand.