Hoppa till huvudinnehåll

Coronaviruset, avspärrningen av Nyland och USA:s presidentval toppar listan på mest sökta nyhetsämnen via sökjätten Google

Varusmiehet leiriytyivät Lohjan Kasvihuoneilmiön läheisyyteen ja valmistautuivat avustamaan poliisia.
Polisen fick hjälp av beväringar när Nyland spärrades av i slutet av mars för att stoppa spridningen av coronaviruset. Bilden är från motorvägen mellan Helsingfors och Åbo. Varusmiehet leiriytyivät Lohjan Kasvihuoneilmiön läheisyyteen ja valmistautuivat avustamaan poliisia. Bild: Silja Viitala / Yle COVID-19,coronavirus,Wuhan-coronavirus,undantagstillstånd,coronavirusutbrottet 2020–2021 i Finland,smittsamma sjukdomar,beredskapslag,epidemier,2020,Nyland,pandemier,E18,polisen,2020 isolation of Uusimaa,isolering (från andra),beväringar,Finlands försvarsmakt

Coronaviruset, avspärrningen av Nyland i våras och presidentvalet i USA hör till de aktualiteter som finländarna under det gångna året sökte mest information om via sökmotorn Google.

Det här visar statistik sökmotorföretaget publicerat.

Till populära nyhetsämnen hörde också dataintrånget vid vårdbolaget Vastaamo, rörelsen Black Lives Matter och explosionen i Beiruts hamn.

Bland personer intresserade sig många för den amerikanska basketstjärnan Kobe Bryant som dog i en helikopterolycka och 27-åriga Janita Lukkarinen som öppet skrev om sin cancer på sociala medier till sin död.

Bland recept var det populärt bland annat med sirap på granskott och potatissallad.

Läs också