Hoppa till huvudinnehåll

Lewis Hamilton tränar igen, men klockan tickar – Toto Wolff: "Finns fortfarande frågetecken kring vem som kör i helgen"

Lewis Hamilton i sin forme 1-bil
Hinner Hamilton komma i form till helgens avslutande grand prix? Lewis Hamilton i sin forme 1-bil Bild: EPA-EFE/Hamad I Mohamed Lewis Hamilton

Goda nyheter från Mercedes-stallet: Lewis Hamilton har börjat träna igen inför helgens avslutande F1-deltävling i Abu Dhabi. Men klockan tickar. Hinner han repa sig i tid?

För några dagar sedan bröt F1-stjärnan Lewis Hamilton tystnaden efter att det stod klart att han drabbats av covid-19. I en hälsning på sociala medier berättade han att han hoppas komma i form till den avslutande F1-helgen i Abu Dhabi.

Men många frågetecken återstår ännu. För det första måste han uppvisa fyra negativa coronatest, för det andra är tiden för att hinna återhämta sig helt och hållet väldigt knapp.

Mercedes har åtminstone inte ännu strukit George Russell, som rattade Hamiltons bil i Bahrain, ur planerna. Hamilton har tid på sig till lördag morgon för att visa att han är i form för att tävla.

– Det finns fortfarande frågetecken kring vem som kör den här helgen. Lewis är på bättringsvägen, men säkra besked får vi först senare.

– Vi gör allt för att få honom i bilen och han är väldigt motiverad. Men hälsan går först, så vi får se hur det blir, konstaterar Mercedes stallchef Toto Wolff enligt sajten formula1.com.

Hamilton har redan säkrat titeln i årets VM-serien. Det är brittens sjunde totalseger i karriären och därmed tangerar han Michael Schumachers rekord.