Hoppa till huvudinnehåll

Sommarrestaurang Knipan i Ekenäs får nya ägare

Restaurang Knipan, ett hus byggt på pålar i vatten. Finns i Ekenäs.
Raseborgs stad sålde Knipan år 2014. Restaurang Knipan, ett hus byggt på pålar i vatten. Finns i Ekenäs. Bild: Petteri Bülow / Yle restauranger,Ekenäs

Ett avtal för att sälja den anrika sommarrestaurang Knipan i Ekenäs är uppgjort. Det säger fastighetsmäklare Pasi Saari från Westatus.

- Affären görs de närmaste dagarna före julen, bekräftar Saari.

Vem som har köpt Knipan är ännu inte offentliggjort, men det handlar om personer som har erfarenheter från restaurangbranschen.

De nya ägarna har inte haft restauranger i Raseborg eller Hangö, däremot någonstans i närheten av huvudstadsregionen, säger Pasi Saari.

Försäljningen av Knipan inleddes i februari och det begärda priset var 490 000 euro. Fastigheten såldes nu till ett lite lägre pris.

Det är i alla fall betydligt högre än det pris som Raseborgs stad fick för Knipan år 2014. Raseborg sålde då Knipan för 167 500 euro till företagarna Don Björkström och Yngve Lignell.

- Byggnaden på 625 kvadrat är på den bästa platsen i Ekenäs och alla känner till den, säger Pasi Saari.

Sålde Raseborgs stad Knipan för billigt?

- Det kan vara att staden begärde för lågt pris.

Pasi Saari tycker att försäljningsprocessen har gått rätt enkelt. Tre anbud har getts under processens gång, men de har ratats på grund av att de varit för låga.

- Det har hela tiden funnits intresse. Försäljningen pågick i åtta månader och vi hade flera spekulanter, så det gick helt bra, säger Pasi Saari.

Tidningen Västra Nyland var först med nyheten.

Läs också