Hoppa till huvudinnehåll

Derbyt i Manchester bjöd på tråkfotboll – Ole Gunnar Solskjær: "Vår bästa insats mot City under min tid i klubben"

Domaren pekade på straffpunkten efter att Kyle Walker i den här situationen trampat Marcus Rashford på tårna.
Domaren pekade på straffpunkten efter att Kyle Walker i den här situationen trampat Marcus Rashford på tårna. Domaren pekade på straffpunkten efter att Kyle Walker i den här situationen trampat Marcus Rashford på tårna. Bild: EPA-EFE/Phil Noble/AOP Kyle Walker,Marcus Rashford

I Premier League var lördagens stora delikatess Manchesterderbyt mellan United och City där förutom prestige även viktiga poäng stod på spel. Fotbollsmatchen, som slutade 0–0, gjorde säkerligen mången tv-tittare besviken, men tränarna Ole Gunnar Solskjær och Pep Guardiola var belåtna.

Inför säsongen gällde Manchester City som största favorit i Premier League, men laget har under höstsäsongen haft svårt att få spelet att stämma i ligan.

Manchester United fick i sin tur en bedrövlig start på ligasäsongen, och lagets norska chefstränare Ole Gunnar Solskjær spekulerades sitta löst. Efter 0–0 i derbyt är Uniteds saldo i de fem senaste ligamatcherna ändå 4–1–0 och på lördagskvällen har laget bara några poäng upp till ligatoppen.

I derbyt lyste de riktigt farliga chanserna med sin frånvaro. I början av andra halvlek höll United på att få en straff, men VAR-bilderna visade att Marcus Rashford strax innan stått i offside.

"Vår bästa insats mot City"

Manchester Uniteds tränare var belåten.

– Det här är vår bästa insats mot City under min tid i klubben. Inte det bästa resultatet, men den bästa insatsen, säger Solskjær till Sky Sports enligt BBC.

– Det var tajt. Jag vet att vi har besegrat dem ett par gånger förra säsongen men det var annorlunda matcher. Vi visste att City skulle ge oss vissa taktiska problem men defensivt var vi prickfria. Med boll skapade vi inte så mycket som vi skulle ha velat.

Tränarna Ole Gunnar Solskjær (United) och Pep Guardiola (City) snackar med varandra.
Tränarna Ole Gunnar Solskjær (United) och Pep Guardiola (City) snackar med varandra. Tränarna Ole Gunnar Solskjær (United) och Pep Guardiola (City) snackar med varandra. Bild: EPA-EFE/Paul Ellis/AOP Ole Gunnar Solskjær,Pep Guardiola

I tisdags fick Manchester United tacka för sig i Champions League. Laget hade behövt ta en poäng mot Leipzig. Tyskarna tog ledningen med 3–0 efter 70 minuter. United reducerade två gånger om, men förlorade med 2–3.

– Det är en mental utmaning att falla ur Champions League. Den mentala energin som går åt för att återhämta sig är enorm.

Pep: "En bra poäng med tanke på framtiden"

Båda lagen har spelat 11 matcher. United har 20 poäng, medan City har 19.

I nuläget pekar det mesta på att Premier League-mästerskapet inte blir en duell mellan de regerande mästarna Liverpool och City.

– De startade bra och vi avslutade första halvlek bra. Vi skapade 3–4 klara chanser. Man kan inte förvänta sig så många chanser mot ett lag som United. En bra poäng med tanke på framtiden, sa Citys tränare Pep Guardiola till Sky Sports.

Tabelltoppen inför kvällsmatchen:

  1. Tottenham, 24 poäng (11 matcher)
  2. Liverpool, 24 poäng (11 matcher)
  3. Chelsea, 22 poäng (11 matcher)
  4. Leicester, 21 poäng (11 matcher)
  5. West Ham, 20 poäng (12 matcher)

Söndagens matcher:

Southampton–Sheffield U
Crystal Palace–Tottenham
Fulham–Liverpool
Arsenal–Burnley
Leicester–Brighton

Resultat:

Wolverhampton–Aston Villa 0–1 (0–0)
90+4' Anwar El-Ghazi 0–1 (på straff)

Utvisningar:
85 Douglas Luiz (Aston Villa)
90+5' Joao Moutinho (Wolverhampton)

Newcastle–West Bromwich 2–1 (1–1)
1' Miguel Almiron 1–0
50' Darnell Furlong 1–1
82' Dwight Gayle 2–1

Manchester United–Manchester City 0–0

Everton–Chelsea klockan 22.00