Hoppa till huvudinnehåll

Ishockeyligan gör helomvändning – säsongen återupptas nästa vecka och matcher spelas utan publik

Kalabalik framför JYP:s mål.
Kalabalik framför JYP:s mål. Bild: Vesa P�pp�nen / AOP FM-ligan i ishockey,ishockey,JYP,Veini Vehviläinen

Ligan och klubbarna har bestämt att säsongen ska återupptas på onsdag. Under resten av december kommer 15 matcher att spelas inför tomma läktare.

Ishockeyligan hade gått in för en matchpaus fram till jul och hoppades att säsongen skulle kunna fortsätta under mellandagarna. Men den senaste tiden har restriktionerna i vissa delar av landet förlängts och då väljer ligan att tänka om.

Tidigare har man inte velat spela inför tomma läktare, men nu går man in för den lösningen. Varje klubb kommer att spela en hemmamatch utan publik.

– Situationen började bli utmanande med tanke på hela grundserien, så tillsammans med klubbarna utforskade vi möjligheten att spela några matcher utan publik.

– Denna lösning stöder genomförande att matchprogrammet och ger också fansen möjlighet att följa serien utan längre pauser, säger ligans vd Riku Kallioniemi i ett pressmeddelande.

Före jul kommer tre matcher att spelas och i mellandagarna väntar tolv drabbningar.

Ligan fortsätter sedan i etapper i början av januari beroende på vilka restriktioner som är i kraft. Matchprogrammet för januari publiceras senare.

Matcher i december:

Onsdag 16.12.2020
Pelicans–TPS

Fredag 18.12.2020
HIFK–SaiPa
TPS–Ässät

Söndag 27.12.2020
Kärpät–JYP
KooKoo–Ilves
SaiPa–KalPa

Måndag 28.12.2020
HPK–SaiPa
Jukurit–Lukko
Sport–Ässät

Tisdag 29.12.2020
JYP–Jukurit
Tappara–Sport

Onsadg 30.12.2020
KalPa–SaiPa
Ässät–KooKoo
Ilves–Pelicans
Lukko–HPK