Hoppa till huvudinnehåll

Mikaela Shiffrin grät och kramade mamma efter segern i världscupen – tog sin första triumf sedan hennes pappa dog

I pisten var Mikaela Shiffrin omutlig och gick upp som delad trea i alla tiders segerstatistik i den alpina världscupen. Efter målgången visade amerikanskan hur speciell segern var.

Känslorna svallade i målområdet efter damernas storslalom i franska Courchevel.

Mikaela Shiffrin vann sin 67:e tävling i världscupen, men det var framför allt hennes första seger sedan hennes pappa tragiskt dog i början av det här året.

Shiffrin ledde efter det första åket med knapp marginal. I det andra åket drygade hon ut sitt försprång och vann med 82 hundradelar före Federica Brignone.

När amerikanskan hade passerat mållinjen blev det känslosamt. Shiffrins mamma Eileen var på plats och kramade om sin dotter. När dagens tättrio skulle ställa upp sig för fotografering började Shiffrin att gråta.

– Det är svårt att förklara. Det är galet att stå här igen. Det finns fortfarande stunder när jag tänker på något helt annat än banan för en sekund och sedan måste jag komma tillbaka. Det tar mycket energi att behålla fokus, säger Shiffrin enligt nyhetsbyrån AP.

Shiffrin delar nu tredjeplatsen i segerstatistiken i den alpina världscupen med Marcel Hirscher. Ingemar Stenmark (86 segrar) och Lingsey Vonn (82 segrar) ligger före.

Måndagens storslalom var Shiffrins fjärde tävling sedan comebacken. Tidigare har hon slutat tvåa, fyra och femma.

Damernas alpina världscup fortsätter den här veckan med farttävlingar i Val d’Isere.

Alpint, världscupen:

Storslalom, damer:
1) Mikaela Shiffrin, USA 2.19,63
2) Federica Brignone, Italien + 0,82
3) Tessa Worley, Frankrike + 1,09
4) Michelle Oisin, Schweiz + 1,20
5) Katharina Liensberger, Österrike + 1,54
6) Stephanie Brunner, Österrike + 1,81

Riikka Honkanen avbröt i det första åket.