Hoppa till huvudinnehåll

Kaan Kairinen skriver på lång förlängning med norska klubben efter succén – finländaren är en "stor investering" för nykomlingen: "Vi visste att han hade hög potential"

Kaan Kairinen blickar mot en boll i luften.
Kaan Kairinen har spelat i Finlands U21-landslag på sistone. Kaan Kairinen blickar mot en boll i luften. Bild: Lehtikuva Kaan Kairinen,fotboll,Finlands U21-herrlandslag i fotboll

Kaan Kairinen lånades ut till den norska andraligan och gjorde succé. Nu står det klart att finländaren följer med Lillestrøm till högstaligan. ”Det här är en betydande investering för oss”, säger klubbens sportchef.

Åbosonen Karinen debuterade redan som 15-åring i FC Inters färger i fotbollsligan och ansågs vara ett superlöfte inom finländsk fotboll.

Flera europeiska storklubbar uppgavs jaga honom i tonåren och som 17-åring skrev han på för FC Midtjylland i Danmark. Men någon riktig chans i den danska storklubbens A-lag fick mittfältaren aldrig.

Kairinen hann vara utlånad till bland annat Inter och HJK, medan hans låneadress för 2020 blev Lillestrøm i den norska andraligan. Och där gick det riktigt bra för den nu 21-årige Kairinen.

Finländaren gjorde succé på Lillestrøms centrala mittfält och var högst delaktig i klubbens avancemang till den norska högstaserien. Nästa säsong får Kairinen testa på den högsta serienivån i landet, då han skrivit på ett kontrakt med Lillestrøm som räcker till 2024.

Klubbens sportchef Simon Mesfin är mer än nöjd, samtidigt som U21-landslagsmannen Kairinen inte var billig för nykomlingen.

– Vi visste att han var en spelare med hög potential då han kom, och under säsongen har han verkligen visat det.

– Det här är en betydande investering för oss. Men det är också en investering som kan ge mycket tillbaka, både i form av sportslig kvalitet och en potentiell vidareförsäljning. Det blir också spännande att se om han spela sig in i den finländska EM-truppen till sommaren, säger Mesfin på klubbens webbplats.