Vill du ha julskinkan i en ny förpackning kan du griljera hela skinkan eller bara ett önskat antal skivor. När du häller lite buljong på skinkan innan griljering får du ett saftigt slutresultat.
Skinka med pepparkaksgriljering
Gör så här:
- Skiva skinkan i skivor.
- Koka upp lite buljong.
- Sätt skivorna på rad I en ugnsform och häll på den heta buljongen så det täcker till hälften.
- Pensla övre delen av skinkan med honung.
- Blanda krossade pepparkakor med honung så det blir lite degaktigt.
- Täck övre delen av skinkan med pepparkakssmulet.
- Griljera i ugn på ca 200° ca 10 min.
Den här rätten är en del av ett 1700-tals julbord som kocken Kenny Sundqvist dukade upp på Strömsö. Kennys kompletta julbord med alla finesser och rätter hittar du här.
Mer från programmet
- Gör en tålig, välkomnande och väldoftande granrismatta till trappan
- Lee och Camilla återanvänder kakformar och gör fågelburar med luffarslöjd – här får du tips på dekorationer som lätt kan varieras enligt årstid
- Bjud på middag som på 1700-talet – glöm allt det där med förrätt, huvudrätt och efterrätt