Hoppa till huvudinnehåll

Över en miljard starter på Yle Arenan i år

Nainen kuuntelee kuulokkeilla.
Yle Arenan är den populäraste strömningstjänsten i Finland. Nainen kuuntelee kuulokkeilla. Bild: Laura Mainiemi / Yle Yle,audio,radio

Gränsen för en miljard starter överskreds 17.12.2020. Siffran är historisk för Yle Arenans del.

“Det här är så ofantligt stort att det är svårt att fatta. Vi ser ju att Arenans innehåll lockar allt fler, oberoende av ålder, och att många fler än för bara ett år sedan hittar också poddar att lyssna på. Men att se den här siffran gör mig rörd. Den visar att vi är på rätt väg”, säger Gitte Laurell, chef för Yle Arenan på Svenska Yle.

Yle Arenan är den populäraste strömningstjänsten i Finland och har blivit en storfavorit bland finländarna: enligt publiken är den Yles mest intressanta medietjänst. Under flera år har Yle Arenan hört till de mest uppskattade varumärkena på nätet. Nio av tio finländare som varje vecka använder nätet känner till varumärket.

Under året har stora nordiska serier som Älska mig och Morden i Sandhamn lockat många som uppskattar innehåll på svenska. Samtidigt har också Svenska Yles unika, finlandssvenska innehåll som Sportliv allt fler tittare på Arenan. På audiosidan har bland annat storfavoriten sedan flera år tillbaka, Vegas sommarpratare, fortsatt vara populär. Publiken gillar också innehåll som gör att man som lyssnare kan känna samhörighet, till exempel Föräldrasnack, eller Nyhetspodden som hjälper publiken att förstå världen.

Källa: Yle Strategi och publikrelationer.