Hoppa till huvudinnehåll

Pukki nätade från straffpunkten och gav Norwich segern i toppmötet: ”Skulle ha nöjt oss med ett kryss”

Teemu Pukki formar ett hjärta med sina händer.
Få spelare älskar att göra mål som Teemu Pukki. Teemu Pukki formar ett hjärta med sina händer. Bild: imago images/Pro Sports Images/All Over Press Teemu Pukki

Norwich City FC fortsätter att ånga på i toppen av Championship-tabellen. Inte ens borta mot ligafemman Reading tappade laget poäng – tack vare att Teemu Pukki är i klinisk form. I Premier League slog Liverpool i sin tur Tottenham.

2–1 – för fjärde gången på raken. Och än en gång var Teemu Pukki dessutom väl framme för Norwichs del.

Det stod 1–1 efter snabba mål av gästernas Emi Buendia och Readings Michael Olise då Pukki i den 55:e minuten avgjorde matchen. Max Aarons kapades i straffområdet och målsprutan Pukki satte in sitt tionde mål för säsongen.

– Det var briljant gjort av Max. Han spelade modigt, rörde sig bra, fixade fram straffen och Teemu steg fram med ett klassavslut, summerar målskytten Buendia på klubbens webbplats efteråt.

Tack vare segern behöll Norwich inte bara förstaplatsen utan såg också till att distansera sig från just Reading i tabellen.

– Före matchen tänkte vi att vi skulle nöja oss med ett kryss. Men efter att ha sett killarna spela så skulle jag ärligt talat vara besviken med något annat än tre poäng. Vi förtjänade att vinna med tanke på hur mycket bättre vi spelade än dem, säger tränaren Daniel Farke.

”Han sa att det bättre laget förlorade – trodde han skämtade”

I Premier League möttes i sin tur topplagen Liverpool och Tottenham på onsdagskvällen – och helt som Reading slutade också den matchen 2–1. Ändå i snäppet mer dramatisk stil.

Det var först i den 90:e minuten som Roberto Firmino satte in segermålet på Anfield. Det innebär att Liverpool river upp en trepoängslucka ner till Spurs i tabellen.

– Efteråt sa José (Mourinho) att det bättre laget förlorade. Jag trodde först att han skämtade, men han var seriös, berättar Jürgen Klopp efteråt enligt BBC.

– Okej, de hade gjort ett mål och haft två farliga lägen. Men utöver det så kontrollerade vi matchen. Vi förtjänade att ta full poängpott. Dessutom tycker jag att deras mål är offside. De kollade på målet säkert 20 gånger, men jag tycker det är offside, fortsätter tysken.

Det var Son Heung-Min som stod för Tottenhams mål i matchen. Mohamed Salah noterades i sin tur för Liverpools första fullträff.

Resultat:

Premier League

Arsenal–Southampton 1–1 (0–1)
18' Theo Walcott 0–1
52' Pierre-Emerick Aubameyang 1–1

Rött kort: 62' Gabriel (Arsenal)

Leeds–Newcastle 5–2 (1–1)
26' Jeff Hendrick 0–1
35' Patrick Bamford 1–1
61' Rodrigo 2–1
65' Ciaran Clark 2–2
77' Stuart Dallas 3–2
85' Ezgjan Alioski 4–2
88' Jack Harrison 5–2

Leicester–Everton 0–2 (0–1)
21' Richarlison 0–1
72' Mason Holgate 0–2

Fulham–Brighton 0–0

Liverpool–Tottenham 2–1 (1–1)
26' Mohamed Salah 1–0
33' Son Heung-min 1–1
90' Roberto Firmino 2–1

West Ham–Crystal Palace 1–1 (0–1)
34' Christian Benteke 0–1
55' Sebastien Haller 1–1

Championship

Derby–Swansea 2–0

Cardiff–Birmingham 3–2

Middlesbrough–Luton 1–0

Blackburn–Rotherham 2–1

Coventry–Huddersfield 0–0

Reading–Norwich 1–2
11' Emi Buendia 0–1
14' Michael Olise 1–1
55' Teemu Pukki 1–2 straff

Premier League-tabellen hittas här och Championship-tabellen här (text-tv).